Den Korte Avis | Syv mænd misbrugte og voldtog unge piger – myndighederne tav af frygt for at blive kaldt racister

Den Korte Avis | Syv mænd misbrugte og voldtog unge piger – myndighederne tav af frygt for at blive kaldt racister


Syv mænd med indvandrerbaggrund har begået en række modbydelige seksuelle overgreb mod to piger på 11 og 16 år.

 

Amar, Siyab, Ajaibe, Sadiq, Saddiq, Yassin og Bari er en del af et større kriminelt netværk med rødder i det pakistanske miljø i den midtengelske by Roterham.

.

 

De er alle voksne mænd i 30- og 40-års alderen.

 

Nu har de fået deres dom for overgreb, vold og voldtægter af de to piger.

 

De har fået mellem 6 og 25 års fængsel. Tilsammen har de fået 106 års fængsel.

 

Når de har udstået deres straf, vil de have kostet samfundet en formue.

 

Men det værste er den forfærdelige overlast pigerne har været udsat for.

 

Det var britiske, socialt svage piger, der boede på børnehjem. De var mellem 11 år og 16 år.

 

De har været udsat for grooming, der ofte er endt med voldtægt.

 

Mændene samlede pigerne op ude i byen eller hentede dem sågar på børnehjemmene. De blev voldtaget og udsat for anden vold. Men inden overgrebene var pigerne blevet bedøvet med hash og alkohol i store mængder.

 

Overfaldene fandt sted i en park, i en bil på en parkeringsplads i et supermarked, på en kirkegård, og bag en børnehave.

 

I et tilfælde blev en af pigerne bragt til et hotel, hvor hun blev voldtaget af to mænd. Ved en anden lejlighed blev den samme pige låst inde i et af sine overgrebsmænds hjem. Hun blev voldtaget mindst to gange og formåede kun at flygte ved at kravle ud af et vindue.

 

De syv mænd seksuelle vold mod de to piger er kun en lille del af pakistanske kriminelles udnyttelse af helt unge især britiske piger.

 

Overgrebene fandt sted for omkring 20 år siden.

 

Men de fle først afsløret efter mange år. Myndighederne forsøgte længe at dække over det pakistanske miljø, fordi de var bange for at blive kaldt racister.

 

Men til sidst kom det frygtelige misbrug frem i dagens lys.

 

I september 2014 dokumenterede en rapport, at mindst 1400 skolepiger fra byen Rotherham i England over en 16-årig periode var blevet misbrugt, mishandlet og tvunget til prostitution af et kriminelt netværk af pakistanske mænd. Den Korte Avis.

 

Piger helt ned til 11-års alderen blev tvunget til sex og prostitution med vold, tvang, stoffer og alkohol.

 

Rapporten fik en kæmpe skandale til at rulle i England. Ikke kun på grund af de uhyrligheder pigerne systematisk blev udsat for, men også fordi ingen af de lokale myndigheder på noget tidspunkt greb ind.

 

Det var ellers ikke fordi, der manglede indikationer på, at noget var helt galt: Rotherham oplevede således en markant stigning i antallet af børn, der viste tegn på at have været udsat for seksuelle overgreb.

 

 

Organisationen Risky Business, der arbejder for sexuelt udsatte børn, samlede oplysningerne sammen, herunder beretninger om, at skolepigerne blev hentet i spisefrikvarteret og efter skoletid og bragt til ventende mænd, som de skulle yde oralsex. Når de dukkede op i skolen var de påvirket af alkohol.

 

I hhv. 2002, 2003 og 2006 udkom tre rapporter, der uafhængigt af hinanden beskrev de ekstreme tilstande i Rotherham. Heller ikke her, mente politikere eller myndighedspersoner, at der var anledning til at gribe ind. Tværtimod blev rapporternes konklusioner undertrykt og fortiet i håbet om, at tingene ville gå i sig selv.

 

Efter den britiske offentlighed har fordøjet konklusionerne fra den første rapport om de kriminelle pakistaneres mishandling af skolepigerne, er der kommet en ny rapport med fokus på de lokale myndigheders rolle i skandalen. Den har fået tilnavnet Casey-rapporten efter forfatteren, Louise Casey, og den har trukket tæppet væk under byråd og forvaltning:

 

Casey-rapporten dokumenterer bl.a. at Rotherham byråd systematisk undertrykte beviserne på det omfattende sexmisbrug af pigerne og afslører, at en politimand og to lokalpolitikere har udnyttet mindreårige piger sexuelt. Samme betjent skal angiveligt have videregivet oplysninger til det kriminelle pakistanske netværk om socialt udsatte piger.

 

Casey rapportens konklusioner er knusende:

 

”Rotherham kommune er uegnet til at varetage sine forpligtelser. Den har undladt at opfylde sin retlige forpligtelse til at sikre konstante forbedringer i forhold til, hvordan den udfører sine opgaver. Især har kommunen svigtet sin forpligtelse til at beskytte sårbare børn og unge mod overlast.” lyder rapportens knusende konklusion, der fortsætter:

 

”Kommunen lider af en usund virksomhedskultur: Mobning, sexchikane, undertrykkelse og misforstået politisk korrekthed er væsentlige elementer i kommunens svigt. Den er ude af stand til selv at håndtere sine svagheder uden vedholdende indgriben”

 

Herefter gennemgår rapporten de konkrete forhold i kommunens elendige sagsbehandling og håndtering af borgernes sager, som er en væsentlig del af grundlaget for Casey rapportens konklusioner.

 

Ud over sexchikane og mobning, går kritikken også på byrådets totale fornægtelse af problemerne, uduelig ledelse og en virksomhedskultur, hvor det gælder om at dække over ubehagelige sandheder og få whistle-blowere til at holde mund.

At overgrebene og mishandlingerne af de mere end 1400 skolepiger har kunnet lade sig gøre i over 16 år er i sig selv svært at forstå. Men at store dele af det kommunale system har været vidende om væsentlige elementer i overgrebene, og også kendt til bagmændene, uden at gribe ind, nærmer sig det ufattelige.

 

Det er dog et gennemgående træk i begge rapporter, at næsten alle de embedsmænd, der er interviewet, har udtrykt skræk for at blive betegnet som racister, hvis de angav pakistanere som kriminelle.

 

Hele byrådet i Rotherham gik af efter Casey-rapporten. På kommunens hjemmeside tager man rapporten til efterretning, undskylder og lover at handle.

 

En national operation blev sat i værk og siden er 36 personer indtil videre blevet dømt som følge af operationen, som er den største enkeltstående operation af sin art, der nogensinde er gennemført i Storbritannien.

 

Indtil videre er 1.100 børn – især piger identificeret. De har været involveret i seksuel udnyttelse i årene 1997 til 2013.

Zoe Becker, fra anklagemyndigheden siger om den sidste sag: “Disse syv mænd forgreb sig bevidst på to unge piger, som de vidste var sårbare, og ved at bruge stoffer og alkohol udnyttede de dem til deres egen seksuelle tilfredsstillelse. (DailyMail)

 

‘Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke begge ofre for at stå frem og afgive vidneudsagn. Det har været en kompleks og udfordrende sag, og det er på grund af deres mod og styrke, at vi har været i stand til at bringe disse lovovertrædere for retten.

 

Retssagerne forventes at fortsætte frem til 2027.

 

De pakistansk kriminelle mænd har indtil videre forårsaget en strøm af menneskelig ulykke og ødelagte liv.

 

Sagerne mod dem har indtil videre kostet det britiske samfund 90 millioner pund.





Source link