Kamala vil flå de rige, men almindelige arbejdere ender med at betale regningen

Kamala vil flå de rige, men almindelige arbejdere ender med at betale regningen


Forud for et tæt og usikkert præsidentvalg opfordrer velhavende amerikanere ejendomsadvokater til at forsvare sig mod skatterazziaer.

Det er især tanken om højere arveafgifter, der skræmmer velhavende amerikanere. Hvis en ændring under skattelettelserne fra 2017 udløber som planlagt efter 2025 – hvilket anses for mere sandsynligt med vicepræsident Kamala Harris i Det Hvide Hus og demokrater i flertal i Kongressen – vil den mindste formue, der er omfattet af arveafgiften, blive halveret til omkring 7 millioner dollars pr. person, skriver Wall Street Journal.

Dette vil påvirke næsten 10.000 amerikanere. Men de kan vælge at flytte deres penge, ligesom norske milliardærer, der flytter til Schweiz. Asker kommune mistede omkring 200 millioner norske kroner i årlige skatteindtægter, da milliardæren Røkke flyttede væk fra skattelyet.

Det kan diskuteres, om det kan betale sig at udarbejde en sikker bodelingsplan for skattepolitikker, der ikke er afgjort. Men rige mennesker vil gerne være forberedt på enhver skør idé, som staten kan finde på. Socialister i alle vestlige lande drømmer om at flå de rige, men regningen ender hos arbejder- og middelklassen, da de rige altid kan flygte.

Ved at give store gaver i løbet af deres levetid og oprette visse typer fonde til ægtefæller eller børn kan folk fjerne millioner fra den balance, der er underlagt arveafgiften.

Rådgiverne siger også, at vinduet med mulighed for at foretage sådanne skattebesparende træk skrumper – og at det betaler sig at gøre arbejdet på forhånd, hvis du overvejer at oprette en trust.

Initialt ønsker demokraterne i Kongressen en revision af arveafgiften, men Harris har ikke selv udtalt sig om sagen, og hendes kampagne vil heller ikke svare på anmodninger om kommentarer. Men de fleste mennesker er klar over, at den eksplosive vækst i de offentlige udgifter skal finansieres, og hvornår har man sidst set en socialist med andre løsninger end højere skatter?

Den tidligere præsident Donald Trump ønsker at gøre den højere arveafgiftsgrænse permanent sammen med resten af skattelettelserne fra 2017. I en splittet regering vil dette være en del af rodede, komplekse forhandlinger om trillioner af dollars i udløbende skattelettelser. En republikansk valgsejr kunne i mellemtiden gøre det muligt at afskaffe arveafgiften helt.

Kaster med millioner

Selv uden valget har mange flere familier oprettet trusts i de senere år for at beskytte aktiver mod kreditorer og skilsmisseopgørelser samt for at spare skat på boet.

Den maksimale formue, nogen kan dø med – eller give væk – uden at skulle betale arveafgift, er 13,61 millioner dollars i dag. Indekseret for inflation forventes denne grænse at nå 13,99 millioner dollars i 2025, ifølge Wolters Kluwer Tax & Accounting. Med den rette planlægning kan et ægtepar beskytte det dobbelte af dette beløb mod arveafgiften. Den højeste arveafgiftssats er 40 procent.

Vi har selvfølgelig ikke ondt af folk med en formue på næsten 150 millioner kroner. Men hvis de tager deres penge og stikker af, bliver udgifterne sendt nedad, socialisternes version af den mytiske trickle down-teori.

Tim Starkey, en finansiel planlægger i Morristown, N.J., sagde, at han hjalp en klient med en værdi på omkring 50 millioner dollars med at oprette uigenkaldelige fonde for sig selv og sin kone sidste år i forventning om, at skattelettelserne ville udløbe, og for at komme Demokraternes valgsejr i november i forkøbet.

Biden havde planer om at ændre reglerne for fonde, der gør det muligt for den person, der opretter fonden, at betale indkomstskat og i det væsentlige overføre mere formue til arvingerne skattefrit. Harris’ kampagne har sagt, at den i det store og hele støtter Bidens budgetforslag.

Hvis du ikke har 50 millioner dollars

Gifte mennesker, der er mindst 7 millioner dollars værd, og ægtepar, der er det dobbelte værd, bør tale om boafgiften, siger en boadvokat til WSJ.

– Det er ikke bare et øjebliksbillede lige nu. Du er nødt til at tænke på din nettoværdi i fremtiden,” siger Aaron Burton, en boligadvokat i Denver.

Så skal du overveje, hvor meget du vil give videre til dine efterkommere, hvor meget du vil give til velgørenhed, og samtidig beslutte, hvor meget din ægtefælle skal kontrollere.

Andre overvejelser

Der er også en stor risiko ved at handle, før regeringen har færdiggjort en plan.
Mange amerikanere foretog formueflytninger for at undgå arveafgiften i 2012. På det tidspunkt advarede finansielle rådgivere deres kunder om, at fritagelsen kunne falde fra 5 millioner dollars til 1 million dollars. Nogle mennesker, der gav store gaver ved hjælp af uigenkaldelige fonde på det tidspunkt, kom senere på andre tanker.
Dawn Jinsky, som er revisor og finansiel planlægger hos Plante Moran i Southfield, Michigan, havde for nylig en samtale med et ægtepar i midten af 50’erne, som havde en formue på 35 millioner dollars og besluttede ikke at gå videre med en uigenkaldelig trust.

“De ville ikke fortryde beslutningen,” siger hun. De ser på andre ideer, herunder at give årlige skattefrie gaver.

Alle kan give skattefrie gaver på op til $18.000 til et ubegrænset antal personer i år. Elizabeth Warren foreslår en grænse på $10.000 pr. gave og et samlet årligt loft på skattefrie gaver, som nogen kan give i løbet af et år, på $20.000. Warren mener tydeligvis, at regeringen har mere brug for penge end efterkommere og fattige amerikanere.

“I praksis betyder det at snyde de rige at snyde dem, der tilhører de lavere lag af befolkningen. Valget i november betyder mest for almindelige arbejdere. De stinkende rige vil have det fint uanset hvad.”771″ height=”410” />



Source link