Den Korte Avis | To svenske lejemordere forsynet med hver sit våben og hver sin håndgranat ledte i tre dage efter deres offer – da de endelig fandt ham, klikkede pistolen

Den Korte Avis | To svenske lejemordere forsynet med hver sit våben og hver sin håndgranat ledte i tre dage efter deres offer – da de endelig fandt ham, klikkede pistolen


Det lyder som en parodi, men er ikke desto mindre både ramme og både dødelig alvor.

 

To svenske lejemordere på henholdsvis 16 og 25 år kom den 11. august København.

 

Her blev de udstyret med hver sin elcykel, hver sit våben, henholdsvis en pistol og en revolver, og hver sin håndgranat.

 

Opgave: At dræbe en eller flere personer, som anklageren udtrykte det under grundlovsforhøret ved Retten på Frederiksberg i går, onsdag, og som Berlingske dækkede.

 

Ifølge sigtelsen forløb drabsforsøgene sig over tre dage, hvor de to svenskere på elcykel piskede rundt i København og omegn for at finde deres ofre.

 

Dag et: De to svenskere bliver bedt om at cykle til en specifik adresse ved Branddammen i Brønshøj og bruge de medbragte våben mod en eller flere personer. Men dagen går, uden at der sker noget.

 

Dag 2: På elcykel med våben og håndgranater går turen atter til adressen i Brønshøj, men da der efter nogen tid stadig ikke sker noget, får de to svenskere at vide, at de skal sætte sig på en bænk og vente på en person, der vil antaste dem. Ham skal de så skyde. Men der kommer ingen person og antaster dem.

 

Dag 3: Brønshøj og bænken er droppet. I stedet bliver de to svenskere på deres elcykel nu sendt til Føtex på Frederikssundsvej. Inde i forretningen får de udpeget tre ”uidentificerede personer,” som de bliver bedt om at skyde. Den 16-årige hæver sin pistol og trykker af, men intet sker. Den har funktionsfejl. De to uheldige svenskere bliver herefter sendt til Mjølnerparken ”Med henblik på der at dræbe en eller flere med pistolerne eller håndgranaterne,” som det hedder i sigtelsen. Men i Mjølnerparken farer de vild og kommer bort fra hinanden.

 

Blev anholdt med to håndgranater

Kort tid efter, at drabsforsøgene er gået i vasken, bliver den 25-årige svensker anholdt i Tinglev med to håndgranater.

 

Det var lykkedes for den 16-årige at flygte Sverige, men her blev han pågrebet af svensk politi og tirsdag udleveret til Danmark.

 

Under grundlovsforhøret onsdag nægtede han sig uskyldig i alle sigtelser. Han blev varetægtsfængslet frem til den 9. oktober, skriver Berlingske.

 

Udover de to svenskere er også to danskere med banderelationer anholdt og sigtet i sagen.

 

To svenske lejemordere – to grundlovsforhør samme dag

Grundlovsforhøret ved Retten på Frederiksberg over den 16-årige svensker var ikke de eneste den dag.

 

Onsdag var der også grundlovsforhør ved Københavns Byret.

 

Her var en 18-årig ligeledes svensk statsborger, der natten til onsdag var blevet anholdt i Griffenfeldgade på Nørrebro med en skarpladt pistol, sigtet for ulovlig våbenbesiddelse og drabsforsøg.

 

Det er politiets opfattelse, at han var blevet hyret af en eller flere uidentificerede personer til at udføre drab i Danmark.

 

Han blev varetægtsfængslet i 27 dage.

 

Drengene tjener minimum 200.000 kroner per lejemord

De unge svenskere, der bliver hyret til lejemord i Danmark, inkasserer minimum 200.000 kroner for fuldført opgave.

 

Det fortæller politiinspektør Torben Svarrer fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) til DR og Ekstra Bladet.

 

”De får simpelthen en større sum penge for at udføre personfarlig kriminalitet og herunder drab. Det, vi har set nu, er drabsforsøg. Men i Sverige har man set drab, og det er nogle af de samme kanaler, der bruges,” siger Torben Svarrer til DR.

 

Ifølge justitsminister Peter Hummelgaard har der alene siden april været 25 episoder, hvor kriminelle grupperinger i Danmark har hyret svenske kriminelle til at udføre alvorlig kriminalitet, skriver BT.

Kilde til denne artikel:

https://www.berlingske.dk/politik/detaljeret-sigtelse-giver-indblik-i-svenske-boernesoldater-i-koebenhavn

https://denkorteavis.dk/2024/372053/





Source link