Den Korte Avis | 29-årig kørte forbi politiet – men han manglede noget vigtigt og så rullede lavinen – ‘vi har aldrig set noget lignende’ siger politiet

Den Korte Avis | 29-årig kørte forbi politiet – men han manglede noget vigtigt og så rullede lavinen – ‘vi har aldrig set noget lignende’ siger politiet


Østjyllands Politi har nu rejst 86 forskellige sigtelser for trafikforseelsermod en 29-årig mand fra Østjylland.

 

Blandt sigtelserne er der 38 tilfælde af vanvidskørsel

 

Sagen har været under efterforskning i flere måneder og omfatter også flere forskellige beslaglagte køretøjer, der primært har været ejet af den 29-årige mand selv.

I høj fart på motorcykel uden nummerplader

 

 

En 29-årige kørte 9. maj på motorcykel på Herningmotorvejen ved Brabrand i Aarhus.

 

Det udviklede sig til en helt vanvittig sag. ‘Vi har aldrig set noget lignende’, siger politiet.

 

Den 29-årige blev opdaget af færdselspolitiet, der  Her blev han set af, betjente fra Østjyllands Politis Færdselssektion.

 

De standsede ham, og så rullede lavinen.

 

Den 29-årige påkaldte sig politiets opmærksomhed fordi han kom kørende i vild fart.

 

Men ikke nok med det.

 

Der var ingen nummerplade på hans motorcykel.

 

Det han blev standset, viste det sig, at han var frakendt retten til at køre motorcykel,  og han blev sigtet for kørsel uden førerret.

 

Motorcyklen blev desuden skønnet i ulovlig stand, og den blev derfor beslaglagt til nærmere undersøgelser.

 

Havde optaget sin egen vanvidskørsel

Som følge af episoden på Herningmotorvejen viste det sig hurtigt, at politiet havde fat i en sag, hvor sigtelser i hobetal ville stå i kø.

 

Den 29-årige havde nemlig monteret et kamera på sin styrthjelm og optaget både sin egen og to af sine venners vanvidskørsel.

 

Da kameraet blev beslaglagt, fik Østjyllands Politi således pludselig adgang til timevis af optagelser af vanvidskørsel i flere forskellige former optaget over en lille uges tid.

 

”Jeg tror aldrig, jeg har set noget lignende. Vi har ikke tidligere haft en lignende sag i Østjyllands Politi, og vi håber, at vi med vores efterforskning og de mange sigtelser har forhindret, at sagesløse trafikanter fremadrettet bliver udsat for denne form for vanvidsbilisme,” siger politikommissær Amrik Singh Chadha fra Østjyllands Politis Færdselssektion.

 

Kørte på baghjulet og bragte andres liv og førlighed i fare

På videooptagelserne, som Østjyllands Politi har kigget grundigt igennem i løbet af de seneste måneders tid, ses den 29-årige blandt andet køre på motorcyklens baghjul i høj fart.

 

Han er således blevet sigtet for 25 forskellige forhold af kørsel på baghjul.

 

En del af tilfældene er desuden blevet vurderet som værende en overtrædelse af straffelovens § 252, som omhandler kørsel, der er egnet til at bringe andres liv og førlighed i fare.

 

Han er derudover sigtet for 38 forhold af vanvidskørsel, hvor han har kørt med en hastighed på mere end 100 procent af det tilladte på de respektive strækninger, han har kørt på.

 

Kameraet afslørede også to andre vanvidsbilister

Den 29-åriges kameraoptagelser bragte også to af hans venner i fedtefadet, da deres vanvidskørsel også er blevet filmet.

 

”Der er ingen tvivl om, at det har været en stor og utraditionel sag for os at efterforske i Færdselspolitiet. Det har været et stort arbejde at gennemse alt videomaterialet, og herunder udfinde de strækninger, hvor overtrædelserne er sket.” fortæller politikommissær Amrik Singh Chadha og fortsætter:

 

”Det har været nødvendigt for at få klarlagt, hvad den tilladte hastighed har været på de strækninger, vi har fundet frem til på videooptagelserne.”

 

Han oplyser, at politiet blandt andet har fået identificeret to andre personer fra henholdsvis Odense og Odder, som begge har fået deres køretøjer beslaglagt, da kameraoptagelserne viser, at de har deltaget i vanvidskørsel sammen med den 29-årige.

 

Lagde optagelser af sin vanvidskørsel ud på internettet

Østjyllands Politi var i forvejen opmærksomme på den 29-årige mands uhensigtsmæssige adfærd og køremønster.

 

Inden episoden den 9. maj var politiet blevet gjort bekendt med, at flere af hans videooptagelser af blandt andet vanvidskørsel var blevet lagt på de sociale medier og delt med en større gruppe personer.

 

Ud over beslaglæggelse af de anvendte motorcykler, har alle implicerede fået deres førerret administrativt inddraget.





Source link