Tyskland indfører paskontrol ved alle grænser

Tyskland indfører paskontrol ved alle grænser


Den tyske indenrigsminister Nancy Faeser (SPD) har beordret paskontrol ved alle grænseovergange for at stoppe illegal indvandring.

Et lignende skridt vil ifølge regeringskredse i Berlin blive meddelt Europa-Kommissionen. Kontrollerne vil begynde allerede i næste uge, ifølge Die Welt.

Ifølge regeringskilder vil de ekstra kontroller starte den 16. september og i første omgang vare i seks måneder. Flere nylige terrorangreb i Tyskland synes at være hovedårsagen til, at Fraser og kansler Olaf Scholz’ regering tager dette skridt.

For at begrænse den irregulære migration blev det besluttet at gennemføre uanmeldte kontroller for at diskutere intern sikkerhed med nuværende tilhængere af islamistisk terrorisme og grænseoverskridende kriminalitet.

Den tyske regering har angiveligt udviklet en “model for effektiv deportation i overensstemmelse med europæisk lovgivning”.

Deportation ved Tysklands landegrænser er i øjeblikket kun mulig i visse tilfælde: hvis nogen er blevet nægtet indrejse eller ikke har søgt om asyl. Afvisning ved Tysklands indre grænser er kun mulig, når der er kontrol direkte ved grænsen.

Issa Al H. (26), syreren, der fredag stak tre mennesker ihjel og sårede otte i Solingen, havde fået afslag på asyl i Tyskland og skulle have været udvist af landet. Men der skete ikke noget, og tre mennesker mistede livet som følge heraf.

ANNONSE






Solingen-terroristen skulle deporteres fra Tyskland

Ifølge indenrigsministeriet er over 30.000 mennesker blevet afvist siden oktober. Men med den massive migration, som Tyskland oplever, er dette en dråbe i havet.

Det er ikke helt klart, hvordan Fraser forestiller sig, at dette skal implementeres. Det vides for eksempel ikke, hvad hun vil gøre med udokumenterede, illegale migranter, som allerede befinder sig i Tyskland, eller alle dem, som udgiver sig for at være asylansøgere med behov for beskyttelse.

Nordrhein-Westfalens delstatsregering hilser alligevel foranstaltningerne velkommen.

– Det var ekstremt vigtigt for forbundsregeringen at vise en klar holdning, sagde NRW’s indenrigsminister Herbert Reul (CDU)

.Så vi må bare vente og se, om der rent faktisk sker noget. Vi har trods alt hørt sådanne løfter tidligere, uden at det har haft mærkbare konsekvenser.

ANNONSE









Source link