Den Korte Avis | Hijab er en muslimsk uniform – nu vil Venstres Ungdom acceptere den i det danske forsvar

Den Korte Avis | Hijab er en muslimsk uniform – nu vil Venstres Ungdom acceptere den i det danske forsvar


Venstres Ungdom vil tillade hijab i det danske forsvar. Det kritiserer Marcus Juul Grønbæk og Christian Andersen Brejner fra Danmarksdemokraterne (Berlingske 10.8), og deres indlæg er  jeg fuldkommen enig i.

 

Det er tankevækkende, at Venstre, Danmarks  liberale og borgerlige parti, igen bøjer sig for det muslimske krav om  Islams stigende – og snigende – krav på indflydelse i vores samfund.

 

Det har bl.a. medvirket til vedtagelse af et misfoster af en koranlov,  som er et markant indhug i danskernes ytringsfrihed støttet og  vedtaget af holdningsløse medlemmer i Socialdemokratiet, Moderaterne,  Radikale Venstre og Alternativet.

 

Hvad angår uniformeringen i militæret skal soldaternes uniform selvfølgelig være ens for kvindelige såvel som mandlige soldater og  tilpasset deres militære opgaver og køn, men uden religiøse symboler.

 

Skal bedetæppet måske være en obligatorisk del af soldaternes oppakning? Skal mandlige soldater af andre trosretninger end den  evangelisk-lutherske have lov til at bære turban, kufi og fez, som en  del af uniformen, som det passer dem? Selvfølgelig ikke!

 

Eva Gregersen spørger retorisk den 24. august i Berlingske: “Derfor  spørger jeg bredt ud i offentligheden: Kan vi blive enige om, at det muslimske tørklæde fungerer som en uniform?” Ja, så absolut. Og det understøttes også af Mehdi Mozaffari, professor emeritus, dr.  scient. pol., der d.8. september 2022 skrev en kronik i Berlingske med  overskriften “Tørklædet er en islamisk uniform”.

 

Så ingen særhensyn til Islam; vi lever i et vestligt demokrati og ikke i et formørket muslimsk land.

 

Erik Pedersen, Espergærde

 





Source link