Urentable grønne projekter rammer virkeligheden

Urentable grønne projekter rammer virkeligheden


Der er store udfordringer i det nye marked for grøn brint og flydende grønne brændstoffer, som er blevet udset til at skulle spille en nøglerolle i at nå de danske og europæiske klimamål, skriver Børsen.

”Markedet for grønne brændstoffer har udviklet sig langsommere end forventet, og økonomien kan ikke hænge sammen. For to uger siden trak Ørsted stikket på en svensk grøn brændstoffabrik. Det har bl.a. ramt Topsøe, som var teknologipartner på projektet.

I Europa er det kun en meget lille andel af de annoncerede projekter, der bliver truffet en endelig investeringsbeslutning for. Det skyldes også, at der er usikkerhed om, hvordan støtten til energiomstillingsprojekter rent faktisk virker, og hvad der er tilgængeligt.

Markedet for grøn brint og grønne brændsler er på et tidligt stadie, og i Europa er der kun truffet få endelige investeringsbeslutninger om rent faktisk at opføre nogle af de storskalaprojekter, der er blevet annonceret de seneste år. De nye og grønnere brændstoffer står også til at blive markant dyrere end de fossile alternativer”.





Source link