Koranafbrændere i Sverige retsforfulgt for at opildne til racehad

Koranafbrændere i Sverige retsforfulgt for at opildne til racehad


Koranafbrænderne Salwan Momika og Salwan Najem er nu blevet sigtet af den svenske anklagemyndighed for tilskyndelse til racehad efter koranafbrændinger sidste sommer.

Beviserne mod mændene består hovedsageligt af videooptagelser fra de fire episoder. De to mænds hensigt var at udtrykke foragt for muslimer på grund af deres tro, ifølge anklagemyndigheden, som påpeger, at koranen ikke kun blev sat i brand, revet i stykker og sparket rundt på jorden, men at udtalelser fra mændene også er afgørende for vurderingen.

“Vi har lavet en samlet vurdering af, hvad der fremgår af de her film, både med hensyn til sted, tid, hvad der blev sagt og sådan, og hvordan du fremstår i forbindelse med talerne. Sammenfattende mener jeg, at der er grundlag for at påstå, at der er tale om tilskyndelse til racehad,” siger anklager Anna Hankkio.

Begge mænd nægter, at de har brudt loven.

Momika, som kommer fra Irak, har i de senere år stået bag en række koranafbrændinger i Sverige, som har udløst optøjer og uroligheder. Momika har tidligere sagt, at hensigten var at kritisere islam.

ANNONSE






37-årige Momika er formelt udvist af Sverige og har fået inddraget sin opholdstilladelse. Men fordi de svenske myndigheder mener, at han risikerer at blive udsat for tortur, hvis han sendes tilbage til Irak, fik han tidligere i år fornyet sin midlertidige opholdstilladelse.

Læs også tidligere sag:

Rasmus Paludan tiltalt for hetz mod etniske grupper

 

 

 

ANNONSE









Source link