Teaser billede

Den Korte Avis | Mand skudt på Frankfurts hovedbanegård:”Regeringen har ingen kontrol over sikkerheden på vores stationer”


Togstationer er blevet et farligt sted at opholde sig – i hvert fald i Tyskland.

 

Tirsdag aften blev blev en 27-årig mand skudt i hovedet på Frankfurts hovedbanegård.

 

På en overvågningsvideo ser man en mand målrettet gå hen bag den 27-årige. Han skyder ham i hovet. En regulær henrettelse midt på den travle hovedbanegård for øjnene af mange hundrede passagerer.

 

Den 27-årige synker sammen. Derefter går gerningsmanden roligt videre og forsvinder i mængden.

 

Kort efter anholdt politiet en 54-årig mand.

 

Motivet er ukendt. Der er ingen oplysninger om den anholdtes baggrund eller etnicitet.

 

Det skriver den tyske avis BILD, der bringer overvågningsvideoen, der viser ugerningen. Den kan ses her.

 

Teaser billede

Krav om ansigtsgenkendelse

“Dette iskolde mord midt på Frankfurts hovedbanegård ryster os i grundvolden,” siger Hessens indenrigsminister Roman Poseck fra det store borgerlige parti CDU til BILD.

 

“Den føderale regering har ikke længere nogen kontrol over sikkerhed på vores stationer og tog,” siger Alexander Throm (55), der er indenrigspolitisk talsmand for CDU/CSU’s parlamentariske gruppe, til BILD.

 

Han mener, at den socialdemokratisk ledede regering er alt for slap.

Han foreslår, at der bliver indført ansigtsgenkendelse på togstationer, så der kommer kontrol med sikkerheden på togstationerne.

 

Togstationer er blevet farlige steder at opholde sig

Denne nedskydning på hovedbanegården i Frankfurt er ikke et enkeltstående tilfælde. BILD skriver:

 

“Faktum er, at tyske togstationer aldrig før har været så farlige, som de er i dag. Ifølge statistikkerne over “voldsforbrydelser på jernbaneanlæg” registrerede det føderale politi 25.640 voldshandlinger alene i 2023 – elleve procent flere end året før.

 

Ud over den grove vold indgår 1898 seksualforbrydelser, 1125 våbenforbrydelser, 57.830 tyverier, og 18.382 narkotikalovovertrædelser i statistikken.”

 

Ingen oplysninger om gerningsmanden

I Tyskland er der er stor debat om, hvorvidt man skal oplyse om de mistænktes baggrund og etnicitet. Det gælder også de dømtes baggrund og etnicitet.

 

I forbindelse med dette mord på Franfurts hovedbanegård, skriver BILD:

 

Med hensyn til voldsforbrydelser havde 10.529 mistænkte tysk statsborgerskab, 8.271 havde “ikke-tysk” statsborgerskab. Nationaliteten på 128 gerningsmænd er uklar og 6756 ukendt.

 

793 politibetjente såret, 88 uarbejdsdygtige

Den voldsomme kriminalitet på togstationer går hårdt ud over politiet.

 

Der har siden 2001 været 2.979 angreb på politibetjente. Under hver fjerde af disse angrebne blev der såret en eller flere betjente (793 politibetjente), 88 blev såret så hårdt, at de bagefter var uegnede til tjeneste.

 

Ifølge myndigheden skete de fleste af disse angreb “under den daglige udførelse af opgaver” – en stor del under driften på jernbanen, skriver BILD.

Knivvold: de farligste togstationerKnivvold: de farligste togstationer





Source link