Den Korte Avis | Danmark undergraves – taler i Islamisk Trossamfund opfordrede muslimsk unge til at pjække fra undervisningen for at gå til fredagsbøn

Den Korte Avis | Danmark undergraves – taler i Islamisk Trossamfund opfordrede muslimsk unge til at pjække fra undervisningen for at gå til fredagsbøn


Det Islamiske Trossamfund modarbejder Danmark.

 

Det er det kommet et nyt hårrejsende eksempel på.

 

Ahmed Yasin holdt den 9. august en fredagstale hos Det Islamiske Trossamfund.

 

I talen henvender han sig til de muslimske studerende, der snart skal begynde på en ungdomsuddannelse eller på universitetet.

 

Ahmed Yasin opfordrede de unge muslimer til at droppe intro- og rusture. Men så kom det mest opsigtsvækkende:

 

Ahmed Yasin opfordrede direkte de unge muslimer til at pjække fra undervisningen om fredagen for at gå til fredagsbøn i moskeen. Han sagde ifølge B.T.

 

“Hold kontakten til moskeen. Kom om fredagen. Det er en gang om ugen. Så får man forhåbentligt et løft, hvis man er dalende i sin motivation. Og ja, man kan godt tage fravær. Alle har ret til lidt fravær. Også selvom der er undervisning fredag eftermiddag.”

 

Han sagde videre om undervisningsminister, Mattias Tesfaye (S):

 

“Nu bliver undervisningsministeren rigtig sur, men det er okay at tage fravær fredag eftermiddag for at komme til fredagsbøn. Det er et godt formål. Det er ikke fordi, man er ude og dovne den af,” sagde han ifølge B.T.

 

Det udløste en voldsom kritik på de sociale medier.

 

Det var åbenbart så voldsomt, at Islamisk Trossamfund nu har trukket følehornene til sig.

 

I hvert fald ønskede Islamisk Trossamfund i en mail til B.T. at ‘præcisere’ trossamfundets officielle standpunkt:

 

“Talen indeholdt også nogle uhensigtsmæssige formuleringer. Det er vigtigt for trossamfundet at gøre det klart, at vi på ingen måde opfordrer til, at elever skal pjække fra undervisning eller undgå skolen,” oplyste Bilal Assaad fra Det Islamiske Trossamfund og tilføjede:

 

“Den holdning fra taleren afspejler ikke trossamfundets generelle holdning, og det har vi formidlet til taleren. Vi opfordrer til, at man møder op til sin undervisning og deltager aktivt og desuden opbygger gode relationer til medstuderende uanset baggrund.”

 

B.T. har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Ahmed Yasin gennem Islamisk Trossamfund.

 

Sidstnævntes tale kunne læses på Det Islamiske Trossamfunds hjemmeside med titlen ‘Fredagstale 9.8.2024 – Ahmed Yasin’. Men den er nu fjernet.

 

Flere politikere har været på banen og fordømt talen.

 

Men de kommer kun disse holdninger til livs, hvis de indser, at disse holdninger er kerne i islam.

 

Det er ikke et udslag af en misforståelse af islam.

 

Det er tværtimod grundholdningen i islam:

 

Man skal holde et demokratisk samfund med ligestilling og frihed på lang afstand. Ellers risikerer man, at det påvirker muslimer, så de glemmer det langsigtede mål for rettroende muslimer: Et kalifat styret af Allahs love og regler nedskrevet i Koranen og andre hellige skrifter.

 

Der er grundlæggende derfor, Ahmed Yasin mener, at det er vigtigt, at de unge muslimer kommer til fredagsbøn fremfor at blande sig med unge danske studerende, der kan fjerne dem fra islams rene lære.





Source link