Universiteterne sætter fagligheden ud af kraft

Universiteterne sætter fagligheden ud af kraft


Fremover vil både Københavns Universitet og CBS optage flere studerende via kvote 2-ansøgninger, hvor det ikke alene er karakterer, der afgør, om man bliver optaget, men mere subjektive vurderinger af ansøgerens egnethed. Det kan i sidste ende kan underminere fagligheden og den bærende idé med universiteterne og andre videregående uddannelser, skriver Berlingske.

”I USA og andre steder har man set, hvordan meritokratiet, det vil sige det princip, at det er den enkeltes evner og talent, der afgør, om man bliver optaget på en uddannelse, og hvordan man efterfølgende klarer studiet, er kommet under voldsomt pres, fordi andre hensyn har fået forrang. Formålet er at øge diversiteten.

Opgøret med meritokratiet til fordel for systematisk diskrimination baseret på, hvilke gruppe man tilhører, er en kerne i identitetspolitikkens ideologiske opgør med eksisterende normer og strukturer i samfundet.

Lader man andre hensyn end det dokumenterbart faglige niveau råde, når studerende skal optages, risikerer man at underminere det faglige niveau yderligere”.

24NYT: De skatteyderfinansierede danske masseuniversiteter er i forvejen ikke lærdomskraftcentre, men store pølsefabrikker, der forkynder socialdemokratismen og woke-ideologien. Uddannelseskvaliteten er lav, fordi fokus er på at få så mange halvstuderede røvere som muligt igennem systemet ved at sænke uddannelsesniveauet og beståelseskravene. Og nu er universiteterne i gang med at sænke uddannelsesniveauet yderligere. Læs mere her.

Source link