Ukraines store bekymring er Vestens svigt

Ukraines store bekymring er Vestens svigt


Ukraines fremtid synes ikke gunstig. Krigen er fastlåst i det østlige Ukraine, hvor Rusland har de fleste sejre. I Sortehavet har Ukraine ganske vist fået overtaget i kraft af en stor succes med ny droneteknologi. Men det stopper ikke de omfattende luftangreb mod Ukraines storbyer, skriver Børsen.

”Lloyd Austin, USA’s forsvarsminister, sagde i sidste uge, at ’Ukraines overlevelse er på spil’. Rolf Mützenich, formand for det tyske regeringsparti SPD’s parlamentsgruppe i Bundestag, sår tvivl om tysk støtte, da han opsigtsvækkende i en tale vil ’fastfryse konflikten’ for senere at forhandle fred. Og i Warszawa siger militære kilder, at Polen af hensyn til egen sikkerhed er i færd med at skrue så meget op for det hjemlige forsvarsbudget, at donationerne til Ukraine kan blive ramt.

Grundlæggende ser det ikke godt ud for Ukraine. Ukrainerne kan stadig slå tilbage, men er fuldstændigt afhængige af vestlig støtte. Deres største bekymring er, at de synes, de blev svigtet i 2014. Altså dengang verden og Nato så til, mens Rusland besatte Krim-halvøen og dele af provinserne Donbas og Luhansk i det østlige Ukraine”.

Source link