UK og Frankrig er enige om aftale om bådmigranter

UK og Frankrig er enige om aftale om bådmigranter


Den britiske premierminister Keir Starmer og den franske præsident Emmanuel Macron har annonceret en ny »en ind, en ud«-aftale, der skal hjælpe med at løse migrantkrisen i Den Engelske Kanal.

Men aftalen har flere skræmmende svagheder og vil sandsynligvis ikke blive hilst velkommen af briterne, som ønsker en alvorlig reduktion i tilstrømningen af migranter.

Starmer og Macron afslørede den nye pagt på en pressekonference efter forhandlinger i sidste øjeblik mellem de to ledere, skriver The Telegraph.

Så sent som i dag, torsdag, er hundredvis af bådmigranter ankommet til den engelske kyst fra Frankrig. Som sædvanlig er det mest unge mænd af østafrikansk oprindelse.

I et tilfælde så tre franske politibetjente angiveligt til uden at gøre noget, mens en båd med 50 passagerer sejlede uhindret mod nordøst i retning af Dover.

Et nærliggende fransk redningsfartøj fulgte båden, ikke for at stoppe den, men for at gribe ind, hvis den kæntrede.

Senere blev 74 mænd, en kvinde og tre børn overdraget af den franske flåde til en kutter fra grænsestyrkerne. Franskmændene bad om at få de 40 redningsveste tilbage, som de havde udlånt til migranterne under udvekslingen.

Fredag gik fransk politi i aktion og punkterede en jolle med knive på Ecault-stranden, som ligger 70 km nordøst for Gravelines.

Sir Keir har allerede fået modspil for aftalen, efter at det kom frem, at den sandsynligvis kun ville betyde, at omkring 50 migranter ville blive sendt tilbage til Frankrig hver uge.

Det svarer til et absolut minimum af alle dem, der ankommer til den engelske kyst, og betyder, at kun en ud af 17 af de migranter, der har krydset Kanalen i det forløbne år, vil blive sendt tilbage til Frankrig.

I løbet af årets første tre måneder ankom i alt 38.023 bådmigranter til den engelske kyst. Det svarer til et gennemsnit på mere end 2.900 hver uge, og antallet stiger normalt i de varmere årstider.

At sende 50 migranter tilbage hver uge ville derfor være en dråbe i havet. Og for hver migrant, der sendes tilbage til Frankrig, vil en anden migrant blive bragt til Storbritannien via en sikker rute, ifølge Starmer. Det er på grund af »en ind, en ud«-aftalen.

Der er med andre ord ikke megen grund til at tro, at aftalen vil sætte en effektiv stopper for den illegale massemigration, som har plaget Storbritannien, og især den engelske del, i årevis.

At de få illegale, der sendes tilbage til Frankrig, skal erstattes af såkaldt legale migranter i samme antal, vil næppe blive vel modtaget af briterne.

 




Source link