Trumps genvalg vil ændre Ukraine-krigens gang

Trumps genvalg vil ændre Ukraine-krigens gang


Donald Trump har en plan, som vil ændre krigens gang i Ukraine. Omdrejningspunktet for Trumps plan er afpresning. Vil Rusland og præsident Vladimir Putin ikke forhandle fred, vil Trump sende endnu flere langtrækkende missiler, kampvogne og kampfly til Ukraine. Eller omvendt skal præsident Volodymyr Zelenskyj og Ukraine tvinges med truslen om, at USA’s våbenleverancer tørrer ud, hvis ikke de vil forhandle, skriver Børsen.

”Planen for at stoppe krigen i Ukraine kan læses i en analyse fra tænketanken America First Policy Studies, skrevet af pensioneret generalløjtnant Keith Kellogg og Fred Fleitz, der begge arbejdede i National Security Council, da Trump var præsident indtil 2021. Nu er de hans sikkerhedspolitiske rådgivere.

Svaret fra Trumps rådgivere er, at ’vores bekymringer er, at det her bliver en udmattelseskrig, der vil dræbe en hel generation af unge mænd’. Derfor må Ukraine acceptere, at man ’ikke i nær fremtid genvinder effektiv kontrol over den besatte del af landet’, siger Fred Fleitz. Men formelt ikke opgive den besatte del af landet.

P.t. er der ingen støtte i NATO til fredsplanen fra Donald Trumps rådgivere. I FN’s Sikkerhedsråd fastholdt ambassadører fra Storbritannien og Frankrig i sidste uge, at man først kan forhandle, når russiske tropper er rejst helt hjem. Der er dog ingen politisk vilje i NATO-landene til at bevæbne Ukraine korrekt for at vinde krigen”.

Source link