Syv dræbt i terrorangreb på synagoge og kirke i Dagestan

Syv dræbt i terrorangreb på synagoge og kirke i Dagestan


Seks politibetjente og en præst er blevet dræbt i et angreb i russiske Dagestan. Derudover er tolv mennesker blevet såret, ifølge de russiske myndigheder og nyhedsbureauer i landet.

Situationen i republikken var uklar søndag aften med flere rapporter om skyderier og angreb, rapporterer NTB-Reuters-AFP.

En synagoge blev sat i brand i byen Derbent. Der blev rapporteret om skyderi i hovedstaden Makhachkala.

– Her til aften blev der udført væbnede angreb mod to ortodokse kirker, en synagoge og en politikontrol i byerne Derbent og Makhachkala. Som følge af terrorangrebene blev en præst fra den russisk-ortodokse kirke og politibetjente dræbt, ifølge hvad vi ved indtil videre, hedder det i en erklæring fra den russiske nationale antiterror-komité, som Ria Novosti citerer.

To angribere blev angiveligt skudt og dræbt i Dagestan. Republikken med omkring 3 millioner indbyggere er overvejende muslimsk, men har også et lille mindretal af jøder.

Ortodokse kristne er angiveligt også blevet angrebet.

Den uafhængige nyhedskanal Nexta, som kommer fra Hviderusland, skriver, at der blev sat ild til både synagogen og en ortodoks kirke. Kanalen har lagt film ud på sin X-konto, som viser bygninger i brand og en bevæbnet person.

Lokale embedsmænd bekræfter ifølge Reuters, at synagogen er i brand.

Russiske nyhedsbureauer citerer indenrigsministeriet i Moskva for at sige, at to medlemmer af politistyrken blev dræbt her. Nyhedsbureauet RIA rapporterer dog, at en vagt og en præst er blevet dræbt i Derbent. Seks mennesker siges at være blevet såret i angrebet i byen.
Det er uvist, om volden har forbindelse til Gaza-krigen, men det virker sandsynligt.

ANNONSE


 

ANNONSESource link