Politiet ligeglad med dødstrusler mod jøderne

Politiet ligeglad med dødstrusler mod jøderne


Fredag aften sidste uge bevægede en propalæstinensisk demonstration sig fra det ydre Nørrebro mod Kongens Nytorv. En række jihad-råb har allerede vakt politisk opsigt. Nu viser nye optagelser, at demonstranterne også råbte et andet budskab, der kan opfattes som antisemitisk, og som henviser til et historisk slag, hvor jøder blev dræbt, skriver Berlingske.

”Demonstranterne råbte ’Palæstina er besat! Det skal løses med jihad!’, men da slagråbene skiftede fra dansk til arabisk, kunne man høre en velkendt reference, som af eksperter betegnes som en indirekte trussel med antisemitiske undertoner. Blandt internationale jødiske organisationer lyder det, at budskabet ligefrem kan opleves som en trussel om vold eller opfattes som en decideret dødstrussel.

’Det er en måde at give tydeligt udtryk for, hvad deres plan og mål er: Man vil ødelægge Israel og fordrive jøderne og lade dem underkaste sig’, siger Martin Thomas Riexinger, der er lektor og islamforsker ved Aarhus Universitet.

Københavns Politi har udtalt, at der efter deres opfattelse ikke var grundlag for at sigte nogen af deltagerne til fredagens demonstration. Opfordringer til jihad ligger inden for rammerne af ytringsfriheden”.

Source link