Ny skandale omkring ejendomsvurderingerne - 24NYT

Ny skandale omkring ejendomsvurderingerne – 24NYT


Skatteminister Jeppe Bruus (S) påstod i efteråret, at man altid har opgjort træfsikkerheden af ejendomsvurderingerne på samme måde, men den påståede forbedring af ejendomsvurderingerne bygger på tal, der er opgjort forskelligt, erkender Skatteministeriet ifølge Børsen.

”Skatteministeriet har hidtil påstået, at træfsikkerheden i det nye system er på 71 pct. mod 64 pct. i det gamle ejendomsvurderingssystem. ’Og det er samme måde, man opgør træfsikkerheden på tilbage i tid’ tilføjede skatteminister Jeppe Bruus på et samråd i efteråret 2023.

I dag indrømmer Skatteministeriet, at træfsikkerheden af det nye og det gamle system er beregnet på forskellige måder. Der findes dermed ikke solide tal for, hvor meget de mere end 10 års arbejde har forbedret ejendomsvurderingssystemet.

Henning Boye Hansen, der er chefkonsulent i revisionsfirmaet BDO, mener, at oplysningerne burde få partierne bag forliget om ejendomsvurderingerne op af stolen. ’Ingen kan holde tanken ud, at man måske har vedtaget noget, der ikke er holdbart’, siger han”.

 

Source link