Ny hollandsk regering vil stramme op på indvandringen

Ny hollandsk regering vil stramme op på indvandringen


Holland har fået en ny premierminister efter Geert Wilders’ choksejr. Hans navn er Dick Schoof, og han lover at stramme reglerne for indvandring. Det udløste straks beskyldninger fra Felix Timmermans, som nu har forladt kommissionen og er vendt tilbage til hollandsk politik. “Stramningerne er racistiske,” udbrød han.

Det er næppe tilfældigt, at Timmermans bruger så stærke ord. De skal ses i sammenhæng med det franske valg. Eliten frygter en vælgermæssig modreaktion og forsøger at dæmme op for den med nedsættende sprogbrug. Spørgsmålet er, om det virker.

Timmermans vil censurere to regeringsmedlemmer fra Wilders’ parti, fordi de taler om befolkningsudskiftning. Eliten bliver provokeret, så snart nogen siger deres mening. Selv om det er en statistisk påviselig sammenhæng, mener Timmermans, at det er en racistisk teori.

ANNONSE


Den nye premierminister påpegede, at indvandring lægger for store byrder på befolkningen og den offentlige sektor.

– Vores største bekymring er immigrations- og asylspørgsmål. Det er det vigtigste spørgsmål, der optager os, uanset hvordan man ser på det,” sagde Schoof i sin første tale til nationalforsamlingen.

Koalitionsregeringens nylige aftale lægger op til at indføre strenge retningslinjer for asylansøgninger, afskaffe familiesammenføringer og kraftigt reducere antallet af internationale studerende i landet.

– “Indvandring lægger for meget pres på sociale tjenester og social samhørighed,” sagde Schoof i sin tale. (NTB)

Når Timmermans trækker racistkortet, er det ikke tilfældigt. Donald Tusk gør det samme i Polen i forbindelse med det franske valg.

I international politik er der en uskreven regel om, at siddende statsoverhoveder ikke kommenterer andre landes valg. Det kaldes indblanding. Men Obama anbefalede briterne at stemme nej til Brexit, og Tusk taler, som om kampen mod Ressemblement National er noget, der vedrører hele Europa.

Polens premierminister advarede tidligere mandag mod partier på den yderste højrefløj som reaktion på det franske valg. Han opfordrede Frankrig til at vende om, før det er for sent.

– De kan lide Putin, penge og magt uden kontrol. Enten har de allerede kontrol, eller også søger de magt, både i Øst- og Vesteuropa,” skriver Donald Tusk i et indlæg på beskedtjenesten X.

Samtidig advarer han om, at højrepopulisterne ønsker at forene deres kræfter i EU-Parlamentet.

“I Polen lykkedes det os at vende denne katastrofale udvikling i sidste øjeblik,” siger den tidligere EU-præsident og henviser til, at han i oktober sidste år tog magten fra det højrepopulistiske parti Lov og Retfærdighed (PiS) efter otte år. (NTB)

“Det er noget usædvanligt vrøvl fra en siddende statsminister, som har været EU-præsident.

 

 

ANNONSE

Source link