Muslimsk social kontrol i danske folkeskoler

Muslimsk social kontrol i danske folkeskoler


På en stor dansk folkeskole udøver muslimske elever religiøs og social kontrol med andre elever, skriver Berlingske.

”Nogle af eleverne på Munkevængets Skole i Kolding går ifølge de ansatte og holder øje med, om deres skolekammerater overholder regler og skikke.

Om de følger Ramadan-reglerne. Om de spiser svinekød. Om de går med nissehue i december. Religion bliver brugt til social kontrol og mobning mellem eleverne, lyder det.

De ansatte oplever en truende, aggressiv og intimiderende adfærd, trusler og verbale krænkelser. Skoleleder Stine Kirk Jensen bekræfter de ansattes forklaringer. ’De holder øje med, hvad man må og ikke må under ramadanen, og er nærmest det, man kalder et ‘haram-politi’, siger hun og fortæller, at tendensen er taget til og blevet mere højlydt”.

24NYT: Er mobning og social kontrol i Kolding en enlig svale eller er det et fænomen, der er udbredt i danske skoler? Indtil andet er bevist må man gå ud fra, at muslimske elever udøver social kontrol på mange andre folkeskoler. Vi tror dog ikke, at de statsbetalte medier, som ellers påstår at være samfundskritiske, har lyst til at udforske dette emne.

Source link