Mette F. & Co. svigtede deres ansvar

Mette F. & Co. svigtede deres ansvar


Med Højesterets kendelser i den såkaldte FE-sag står Mette Frederiksen & Co. med ansvaret for den vel nok største sikkerheds- og udenrigspolitiske fejlhåndtering i nyere danmarkshistorie, skriver Bjarne Corydon i Børsen.

”Højesterets formulering ’Straffesagen angår videregivelse af oplysninger om et samarbejde mellem FE og den amerikanske efterretningstjeneste NSA om aflytning af datatrafikkabler. Højesteret lægger efter de foreliggende oplysninger til grund, at kabelsamarbejdets eksistens på nuværende tidspunkt må anses for offentligt kendt’ er en sensation, fordi Højesteret jo bare konstaterer det åbenlyse. Så hvad er problemet? Det er, at landets højeste juridiske instans på skrift nu har foretaget netop den fatale myndighedsbekræftelse, som ifølge regeringen selv for enhver pris måtte undgås.

Danmarks tætteste allierede i USA kan nu sort på hvidt kan læse, at vi ikke holder på fælles hemmeligheder. At Danmark helt officielt afslører det, som vi havde forpligtet os til at holde dybt fortroligt. Med fri mulighed for at vores fjender i Moskva og vores rivaler i Beijing læser med.

Derfor har justitsministrene Nick Hækkerup, Mathias Tesfaye (S) og Peter Hummelgaard (S), samt bag dem hele vejen igennem statsminister Mette Frederiksen, handlet helt uansvarligt. De skulle have passet på Danmark. De svigtede deres ansvar”.

Source link