Materielindkøb til Forsvaret sejler - 24NYT

Materielindkøb til Forsvaret sejler – 24NYT


Rigsrevisionens nyeste rapport sætter et stort spørgsmålstegn ved Danmarks evne til at gennemføre den oprustning, som både regeringen og NATO igen og igen har understreget vigtigheden af. Når man læser rapporten, der handler om 20 større materielindkøb til Forsvaret, synes kommende anskaffelser for ca. 200 mia. kr. dømt til at gå galt, skriver Berlingske.

”Rigsrevisionens undersøgelse ser på, hvordan det gik med 20 større militære indkøb i sidste forligsperiode. Og den tegner et billede af at system med så uoverstigelige problemer, at det er svært ikke at tænke, at kommende enorme og komplekse indkøb af pansrede køretøjer, luftforsvar, krigsskibe og utallige andre kapaciteter er dømt til at gå galt.

De 20 større anskaffelser i gennemsnit tog 10,5 år at gennemføre – altså langt længere, end det nuværende trusselsbillede tillader. det var vel at mærke næsten alle de større anskaffelser – 19 ud af 20 – som var forsinket. 13 af dem var det i mere end 3 år. Men det slutter ikke her. Flere af anskaffelserne førte ikke til det aftalte indhold, vurderer Rigsrevisionen. Og Forsvarsministeriet har heller ikke styr på, om den økonomiske ramme for anskaffelsen er overholdt.

Det er påfaldende, at Forsvarsministeriet undervejs har modarbejdet undersøgelsen ved at være ’tilbageholdende med at udlevere oplysninger og materiale’, som Rigsrevisionen efterspurgte”.

Source link