Landbruget kan nu grine hele vejen til gylletanken

Landbruget kan nu grine hele vejen til gylletanken


Den grønne trepartsaftale er en systematisk omfordeling fra skatteborgerne, industrien og byerne til Danmarks mest statsstøttede erhverv. Alligevel forsøger man at sælge en CO₂-afgift på sølle 120 kroner i 2030 som historisk. Det er ubegribeligt, skriver Anders Storgaard, der er folketingskandidat og kommunalbestyrelsesmedlem (K), i Berlingske.

”Tænketanken Kraka har lagt landbrugets forskellige støtteordninger sammen. De løber op i 12 milliarder kroner om året. Landbruget får mere end 12 gange så meget statsstøtte som industrien.

12 mia. kr. i statsstøtte svarer til, at alle danskere i gennemsnit betaler 2.500 kroner i støtte til landbruget om året. Oveni kommer der nu omkring 40 milliarder kroner eller godt og vel 7.000 kroner fra hver eneste dansker.

Med så høj en kompensation skulle man tro, at der også var tale om en høj afgift. Det er det ikke. Reelt kommer landbruget til at betale 120 kroner i 2030, hvilket er seks gange lavere end CO₂-afgiften på industrien. Landbruget kan nu grine hele vejen til gylletanken”.

Source link