Kriminelle udlændinge fik permanent ophold i Danmark

Kriminelle udlændinge fik permanent ophold i Danmark


Ulovlig sagsbehandling i Udlændingestyrelsen har ført til, at en række udlændinge mistænkt eller dømt for kriminalitet har fået tildelt permanent ophold i Danmark. Det viser en opgørelse af 19 sager om permanent ophold, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

”Èn sag omhandler en udlænding, der i 2013 blev idømt et år og tre måneders fængsel for røveri. Vedkommende fik alligevel permanent ophold i Danmark. En anden udlænding blev i 2023 idømt seks måneders ubetinget fængsel for vold. En tredje fik 60 dages betinget fængsel for vold, en fjerde fik en behandlingsdom for trusler, og en femte fik 30 dages betinget fængsel for databedrageri. Også de har nu fået permanent ophold.

Det skriger til himlen. De her mennesker skulle slet ikke have været i Danmark, at man nu giver dem permanent ophold, er beskæmmende’, siger udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, Mikkel Bjørn (DF).

Han erkender, at de omtalte udlændinge er blevet behandlet i strid med reglerne og derfor har ret til at få permanent ophold. Men han opfordrer regeringen til at undersøge, om de kan fratages opholdstilladelsen igen”.

Source link