Korruptionen i Danmark er systemisk

Korruptionen i Danmark er systemisk


TV2 leverer i dokumentaren ‘Den sorte svane’ alvorlige og dybt alarmerende afsløringer. Hele indholdet af serien er så voldsomt, at den vil ryste og påvirke mange mennesker dybt. De danske myndigheder og retssystemet har svigtet i så mange led, at almindelige og hæderlige danskere må føle deres retsbevidsthed krænket af at se udsendelsen. Det er sjældent, at vi konfronteres med mennesker, som er så dybt kriminelle, at man ikke kan begribe, at de går frit omkring”, skriver Berlingskes lederskribent, Thomas Bernt Henriksen.

Journalisten Mads Brügger, fælder en hård dom over vores samfund: “Når man ser det hele ud i en køre, så sidder man tilbage med en fornemmelse af, at det er systemisk. At der findes en råddenskab, der er trængt ind gennem alle sprækker og huller af vores samfund. Det er et mentalitetsskred, der betyder, at hele ideen om Danmark som et tillidssamfund står for fald”.

Er ’Den Sorte Svane’ kun toppen af isbjerget? Nej, der er ikke tale om enkelte brodne kar, men at den økonomiske kriminalitet er mere udbredt, end vi tror, i det danske samfund”, siger Magnus Boding, der er undersøgende journalist på erhvervsmediet Finans

24NYT: Det store flertal af danskere lever i den vildfarelse, at danskerne er det mindst korrupte folk i verden. Det bekræfter jo Danmarks fine placering i Transparency International’s korruptionsindeks. Danskerne er derfor enige med sig selv og omverdenen i, at de er for rene til noget så griset som korruption. Fortællingen om det korruptionsfrie Danmark er imidlertid ikke andet end en myte. Det kan du læse mere om her.

Source link