KNALD ELLER FALD FOR TRUMP OG BIDEN

KNALD ELLER FALD FOR TRUMP OG BIDEN


Hvis der stadig er seere og vælgere, der håber på en oplysende og balanceret tv-debat den 27. juni, vil de blive sørgeligt skuffet. Det Hvide Hus er udelukkende gået med til debatten, fordi præsident Biden bløder vælgere i de nøgle-delstater, der næsten altid bestemmer resultatet af USA’s præsidentvalg. Især er det bekymrende for Demokraterne, at Biden har vigende tilslutning blandt sorte og latino vælgere, som hidtil har udgjort en solid base for Demokraterne. Debatten bliver ikke en duel på argumenter og politik, men en gensidig præsentation uden dialog. Biden er så kognitivt udfordret, at han ikke er i stand til at føre en sammenhængende samtale eller diskussion. Hver af kandidaterne får på skift lejlighed til at præsentere deres synspunkter uden noter eller teleprompter, hvilket vil være en katastrofe for præsident Biden, medmindre han får kvalificeret hjælp til at komme igennem de 90 minutter, der er afsat til debatten.

Denne hjælp er imidlertid lige ved hånden, idet det er alle Trump-hadende mediers ukronede konge CNN, der organiserer og styrer debatten. CNN har siden 2016 ført en vedholdende anti-Trump kampagne og har været massiv udspreder af alle de mange anklager mod præsident Trump, som blev beskyldt for landsforræderi, pengeafpresning, bestikkelse, forfatningsbrud og kupforsøg. Alle anklager og beskyldninger er afsløret som bagvaskelse og løgnehistorier uden, at CNN har udstedt så meget som en eneste beklagelse endsige dementi. Studieværten, der for CNN skal lede debatten, er ingen ringere end Jake Tapper, Mørkets Fyrste, der vedholdende i mange år har sammenlignet Trump med Hitler, har kaldt Trumps fire år som præsident en løbende katastrofe og bebrejdet Trump for Covid-katastrofen.

Jake Tapper bliver i disse dage nøje instrueret af Bidens føringsofficerer om, hvordan han skal skærme Biden og bremse Trump under tv-debatten. Vi kan forvente, at Tapper kender alle spørgsmål til Biden og også alle svarene, så han kan agere som sufflør for præsidenten og give ham de rigtige stikord, når han som forventeligt løber sur i det og taler sort. Omvendt vil Tapper som moderator optræde som faktatjekker, når Trump åbner munden og sige igen og igen: ”Dette er ikke korrekt”. ”De tal er ikke verificerede”. ”Det du fremfører, er ikke en kendsgerning, men en påstand”. Alt sammen for at så usikkerhed om Trumps argumenter uanset, om disse hviler på robuste tal og kendsgerninger.

Begge kandidater står over for mulige faldgruber, der kan blive katastrofale for deres præstationer. Trump må ikke falde for fristelsen til at brokke sig over valgresultatet i 2020 og kalde det for snyd. Det er der ingen stemmer i. Han skal også afholde sig fra at anklage Biden-familien for korruption, ligesom han ikke skal angribe Joe Bidens søn Hunter for at modtage bestikkelse af udenlandske magter. Og det vil heller ikke gavne Trumps sag, hvis han beklager sig over de mange retlige skueprocesser, Biden-administrationen har kastet ham ud i.

Biden derimod skal afholde sig fra enhver dialog med Trump, der med sin knivskarpe hukommelse og sin hurtige replik vil køre fuldstændig rundt med den alderssvækkede Biden. Biden skal heller ikke skælde Trump ud for et være en dømt forbryder (convicted felon), fordi seerne ved udmærket, at dommen faldt ved en sovjetlignende domstol med en korrupt dommer og et håndplukket nævningeting. Tilmed er præsidentens søn netop kendt skyldig i ulovlig våbenbesiddelse og er således også en ’convicted felon’.

Hvordan skal de to kombattanter så komme ud fra debatten med et godt resultat?  Trump skal rose sine egne politiske reformer, som genoprettede den amerikanske økonomi, gjorde USA selvforsynende med energi og skabte den højeste beskæftigelse nogensinde blandt kvinder, sorte og latino-amerikanere. Trump fik bremset den illegale indvandring og fik skabt fred og samarbejde mellem Israel og de arabiske Golfstater. Det er også en vinder, hvis kan beskrive den politik, han vil føre i sin næste periode som præsident. Det gælder en omfattende skattereform, regelforenkling, stop for illegal indvandring og mobilisering af kriminalitetsbekæmpelsen.

Biden skal derimod afholde sig fra at omtale sine reformer, for der har ikke været nogen, der var til gavn for vælgerne. Biden står for dyrtid, inflation, uhæmmet illegal indvandring og grænseløs kriminalitet i storbyerne. Kan man ikke slå på sine argumenter, må man slå i bordet. Biden forventes derfor at angribe Trump for at være fascist, kupmager, løgner, kvindehader og abortmodstander. Det bliver ikke kønt at overvære, men det er Bidens eneste chance for at komme ud af debatten med skindet på næsen.

Hvem vinder så debatten? Meningsmålingerne peger på Trump som sejrherre. En PEW -måling fra januar i år viser, at et stort flertal af vælgerne peger på en genopretning af økonomien som det vigtigste tema efterfulgt af stop for illegal indvandring og bekæmpelse af narkobanderne. Klimakampen og racismebekæmpelse er derimod lavt prioriterede emner. Altså vand på Trumps mølle.

Donald Trump kan således være tilfreds med forløbet, hvis seerne efter debatten konkluderer: ”Trump er muligvis en usympatisk fyr, men hans politik er den rigtige for USA, så vi giver ham en chance til!” Og Biden skal være en glad mand hvis vælgerhavet efter de 90 minutters skærsild i tv-studiet siger: ”Biden er godt nok gammel, men han er nu ikke så senil, som de vil gøre ham til, så vi tager fire år mere med gamle Joe!”

Der er ingen ærefuld sølvmedalje til taberen af debatten den 27. juni. Vinderen tager det hele.

 

 

Source link