KLIMA: Politikernes grønne luftkastel er død

KLIMA: Politikernes grønne luftkastel er død


Danmark får ikke en ny ø støbt i beton 100 km ude i Nordsøen. Flere års arbejde og opbygningen af en historie om et dansk energieventyr og en slags udvidelse af dansk territorium, der krævede en historisk stor investering og fik sin egen lov, er død, skriver Børsen.

 ”Dødsdommen over politikernes ønskeø er en positiv nyhed, mener professor på Roskilde Universitet og ekspert i offentlig- og private byggeprojekter Ole Helby Petersen. Han har tidligere i Børsen argumenteret for, at byggeriet risikerede at løbe løbsk, fordi politikerne var så forblændede af at skrive historie, at de ikke kunne se de store risici forbundet med projektet.

Direktøren, der stod i spidsen for arbejdet med at skabe Danmarks største infrastrukturprojekt, er stoppet i jobbet. Af hans fratrædelsesaftale fremgår det, at afskeden hænger sammen med, at regeringen har ændret planerne for energiøen afgørende.

Hele Energistyrelsens særlige Center for Energiøer er desuden blevet opløst, og de fleste af de omkring 45 medarbejdere har fået andre job i styrelsen. Også den rådgivende ingeniørvirksomhed Sweco, der havde vundet et udbud om rådgivning af Energistyrelsen til en værdi på mellem 400 og 600 mio. kr., er blevet opsagt”.

Source link