Kaosset i Forsvaret kan koste skatteyderne 195 mia.

Kaosset i Forsvaret kan koste skatteyderne 195 mia.


Kaosset i toppen af forsvaret skaber nu uro for, hvordan Forsvaret vil håndtere de 195 mia. skattekroner, der bliver tilført de kommende år, skriver avisernes politiske kommentatorer.

Berlingskes politisk kommentator Bent Winther sig ved de mange penge, der snart bliver tilført Forsvaret. ”Troels Lund Poulsen skal nu ud at finde en ny forsvarschef og står tilbage med et hold uden meget erfaring og 195 milliarder kroner til at opruste det danske forsvar for over de næste 10 år. Det er kritisk”.

Regeringen vil gerne bruge hele spørgsmålet om Forsvaret offensivt, men når det hele ser så rodet og kaotisk ud, kan man ikke fortænke nogen vælgere i at tænke, at der simpelthen ikke er kompetencer til at forvalte 200 milliarder af deres skattekroner. Det bliver ikke lettere at forklare, efter i går. Man må simpelthen stille sig spørgsmål: Kan Forsvaret finde ud af at bruge så mange penge rigtigt?” spørger Jyllands-Postens analytiker, Niels Th. Dahl.

Den slags uro i geledderne er sjældent uden udfordringer for en organisation. Men her sker det tilmed på et særligt svært tidspunkt for forsvaret, hvor alle gode kræfter burde være samlet om at investere de mange nye milliarder kroner til forsvaret i den bedst mulige og mest nødvendige oprustning af Danmark”, skriver Politikens forsvarsredaktør, Jakob Hvide Beim.

Der er lang vej igen, før der kommer ro på forsvarsområdet, påpeger TV2’s politiske redaktør, Hans Redder, i sin analyse af gårsdagens begivenheder. ”Én fyring løser ikke tillidsproblemerne mellem parterne, påpeger han. »Der ligger et kæmpe arbejde i at forsøge at genopbygge tilliden mellem politikerne – forsvarsministeren på den ene side, og så Forsvarskommandoen og forsvarssystemet forud for, at systemet skal tilføres op imod 200 milliarder skattekroner”, vurderer Redder.

Source link