Jo længere krigen varer, jo større er korruptionen

Jo længere krigen varer, jo større er korruptionen


Aftenposten udgiver en artikel om korruption i Ukraine. Det er blevet værre. Der er sket et stemningsskifte i efteråret, efter at offensiven gik galt. Ukraine er mere sårbart. Tidligere var medierne tilbageholdende med at offentliggøre historier om ukrainsk korruption. Man ønskede ikke at svække kampmoralen.

Samtidig med at krigen er vendt til Ruslands fordel, dukker flere og flere korruptionsskandaler op i Ukraine. Den største af dem kostede mange ukrainske soldater livet:

Våbenlagrene er næsten tomme. Derfor affyrer ukrainsk artilleri knap 2.000 granater om dagen langs den 1.000 kilometer lange frontlinje. Russerne skyder mellem fem og ti gange mere.

Nu er flere befalingsmænd i forsvaret blevet sigtet for at have stjålet 420 millioner norske kroner. Pengene skulle gå til indkøb af 100.000 artillerigranater. Det er blot en af ​​mange skandaler, som ukrainske journalister har afsløret.

Netavisen Bihus afslørede korruption i militæret. Det kunne sikkerhedstjenesten SBU ikke lide. De installerede kameraer i redaktionen og filmede narkotikum til en fest. Journalisterne blev kendt ved omtale af deres navne.

ANNONSE


Men journalisterne slog tilbage: De afslørede, at 30 SBU-agenter havde arbejdet på at overvåge dem. At offentliggøre journalister, der afslører korruption, er det sikkerhedstjenesternes opgave i en krig?

De seneste rokader i forsvarsledelsen vækker heller ikke tillid. Zelensky afsætter den mest populære general og erstatter ham med folk, der er kendt for at ofre soldaterne.

Kun 5,5 procent af de adspurgte mener, at demokratiet går i den rigtige retning. 30 procent mener, at det går den forkerte vej.

Faldende tillid er en af ​​de største trusler mod Ukraines kamp.

https://www.aftenposten.no/verden/i/Kno1X5/her-sniffes-narkotika-paa-journalistenes-fest-men-bak-ligger-en-mye-stoerre-scandale-som-ryster-ukraina

ANNONSE

Source link