Jesus vender tilbage på lørdag klokken 14 « Snaphanen.dk

Jesus vender tilbage på lørdag klokken 14 « Snaphanen.dk


Holstebro fylder 750 år

Af: Uwe Max Jensen

I dag – fredag 2. februar 2024 – ville den afdøde maler, mediemanipulator, provokatør, kunstteoretiker, filminstruktør, forfatter med meget mere – Jens Jørgen Enna Thorsen – være fyldt 92 år.

Det markerer Jens Jørgen Thorsens kollega, performancekunstneren Uwe Max Jensen, ved i morgen lørdag 3. februar 2024 klokken 14 at rejse et monument i Holstebro. Byen, hvor Jens Jørgen Thorsen voksede op.

Jens Jørgen Thorsens mest kendte værk er hans portræt af Jesus på korset med strunkt erigeret lem. Maleriet blev i 1980’erne udført på en betonmur på Birkerød Station. Senere gentog Thorsen motivet på Café Graffiti’s facade i det centrale Aalborg.

Som en hyldest til sin afdøde kollega og hans hjemby Holstebro og et samtidigt monument over den religionskritik og -satire, der ikke længere er en selvfølge, men med indførelsen af regeringens koranlov er blevet kriminel, rejser Uwe Max Jensen lørdag 3. februar 2024 klokken 14 et monument til Jens Jørgen Thorsens ære.

Uwe Max Jensen lader Jens Jørgen Thorsens Jesus-værk genopstår i skulpturel form på en mur i Nørregade i Holstebro overfor Alberto Giacomettis bronzeskulptur ”Kvinde på Kærre”. Som en kommentar til Jesu oprindeligt ydmyge kår skaber Uwe Max Jensen et krucifiks af piberensere, som han fastgør til muren overfor Giacomettis skulptur. Dermed går Holstebros ny monument i direkte dialog med Kvinde på Kærre. Uwe Max Jensens monument er skabt med Thorsens oprindelige murmaleri som direkte forlæg, og det ligner Thorsens maleri, hvad de vigtigste detaljer angår.

Monumentet er skabt af 90 piberensere. Jesu lem er skabt af 15 særligt tykke og lange piberensere.

Lørdag 3. februar 2024 klokken 14 rejser Uwe Max Jensen sit monument i Nørregade i Holstebro. Når monumentet er fastgjort til muren, vil det akkurat som den historiske Jesus blive overladt til en uvis skæbne.

Miskendt i sin hjemby og i sit hus (og i Holstebro)

I Holstebro var der i begyndelsen massiv modstand mod Alberto Giacomettis skulptur. I dag bliver Giacomettis skulptur knuselsket. Primært fordi skulpturen har vist sig at være en god investering. Alberto Giacometti er i dag en af verdens dyreste kunstnere. På samme måde er det ikke gået med Jens Jørgen Thorsen, der er en af Holstebros mest kendte sønner, men ikke værdsat i hjembyen og på Holstebro Kunstmuseum.

Allerede Jesus var opmærksom på den skæbne, der er blevet Jens Jørgen Thorsen til dels, da han sagde:

“En profet er ikke miskendt undtagen i sin hjemby og i sit hus.”

Dette gør sig gældende for Jens Jørgen Thorsen. Derfor skal han i anledning af sin 92 års fødselsdag hyldes med et monument.

Sted: Nørregade i Holstebro (overfor Alberto Giacomettis skulptur)
Tid: klokken 14 lørdag 3. februar 2024
Form: historisk markering ved hjælp af rejsning af monument til Jens Jørgen Thorsens pris

Sølvpapirhytten

Uwe Max Jensen i Jens Jørgen Thorsens hus i Floalt nord for Ørkelljunge i Skåne 28 august 2012. Det er tæt ved Drakabygget, hvor vi også var den dag. Jørgen Nash‘ enke, Lis Zwick, tog imod os. Se billederne.

Se resten af billederne fra Floalt. © Snaphanen.dk

Source link