Israel vil ligge der hvor Israel ligger

Israel vil ligge der hvor Israel ligger


Israel ligger, hvor Israel ligger. Det kan der ikke laves om på. Det skal der ikke laves om på. Og der starter alle seriøse diskussioner af, hvordan regionen kommer videre, skriver Henrik Dahl i Jyllands-Posten.

”Det er ikke Israel, der skubber et mentalt arbejde foran sig. Den part, der skubber et mentalt arbejde foran sig, er Hamas – og dermed også Hamas’ sponsorer i Teheran. I kommer ikke til at få jeres vilje. Det må I lære at leve med. Og indtil da vil det folk, I hævder at beskytte og at bekymre jer for, lide under jeres stædighed og jeres illusioner.

Konfliktens dybeste rod er således af mental art: at Hamas er besat af den illusion, at Israel vil holde op med at eksistere. Det er intet andet end en illusion. Det har Egypten og Jordan for længst erkendt. Det har alle parter, der tiltræder Abraham-aftalerne, erkendt. Nu mangler vi bare, at Hamas og Iran erkender, at de er grebet af illusioner, og arbejder sig ud af denne tilstand.

Antisemitisme er bl.a. lig med en im- eller eksplicit tilslutning til den tanke, at alting altid er jødernes skyld. Vi har i Danmark et kæmpe problem med antisemitisme og et antisemitisk medløberi, der fylder for meget i medierne og i det offentlige rum”.

Source link