Israel afviser FNs krav om at skåne Hamas

Israel afviser FNs krav om at skåne Hamas


Et overvældende flertal i FN’s Generalforsamling har fredag stemt for at opfordre til en øjeblikkelig humanitær våbenhvile mellem Israel og Hamas. Resolutionen er ikke bindende. 120 lande stemte for, mens 45 lande – heriblandt Danmark – undlod at stemme. 14, heriblandt Israel og USA, stemte imod.

Mens Israelsk militær fortsætter landinvasionen af Gaza, anklagede Israels FN-ambassadør, Gilad Erdan efter FN-afstemningen de lande, der stemte for resolutionen, for at forsvare “naziterrorister”. Hans sagde, at FN ikke længere har nogen legitimitet eller relevans, idet den vælger at skåne terrorbevægelsen Hamas i stedet for at forsvare Israel.

Tal Heinrich, der er talsmand for Israels premierminister Benjamin Netanyahu, har meddelt, at en humanitær våbenhvile er udelukket og ikke til forhandling.

Eftersom Hamas overvåger og kontrollerer alle de forsyninger, der kommer ind i Gaza, ville evt. humanitær hjælp havne hos Hamas. I Israels optik er humanitær hjælp til Gaza ensbetydende med genforsyning af Hamas med alt fra vand og mad til brændstof og dermed reelt hjælp til terrorbevægelsen og ikke til den palæstinensiske befolkning. Den ville være en katastrofe for Israel, idet den ville underminere landets krig mod Hamas.

Source link