Islamismen gennemsyrer sportens verden - 24NYT

Islamismen gennemsyrer sportens verden – 24NYT


Islamismen er en fare, som nu rykker op på radaren, efterhånden som vi nærmer os sommeren, hvor Paris er vært for De Olympiske Lege. Selvom det er forbudt at forsøge at hverve nye troende til islam, så sker det i klubber over hele Frankrig, forklarer sociologen Mérédic Chapitaux til Berlingske.

”Sporten er blevet en platform til at udbrede islamismen. Der findes  mange sportsklubber og foreninger, hvor man lader tillader religiøse tegn og skikke. Det går lige fra tørklædet til fælles bønner før en kamp. Frygten går derfor på, at islamismen skal brede sig og radikalisere både muslimer og ikkemuslimer. Op mod 11.000 mennesker træner i franske klubber og foreninger, der anses for at være radikaliseret.

Faren ligger så at sige i, at islamismen allerede findes i sportens verden, og OL kan fungere som et gigantisk udstillingsvindue for dem, der kritiserer vores måde at leve på, tramper på vores historie og prædiker had. Hvis der er masser af islamiske tørklæder og hensyn, vil de unge generationer bagefter sige: Hvorfor må vi godt se på religiøse tegn i sporten i to måneder, og så er det slut bagefter?”

Source link