Irak sænker den seksuelle lavalder fra 18 til 9 år

Irak sænker den seksuelle lavalder fra 18 til 9 år


Iraks nationalforsamling har fremsat et lovforslag, der vil indføre sharia i familiepolitikken og sænke den seksuelle lavalder fra 18 til 9 år. Irak vil blive som Afghanistan i sin behandling af kvinder. Vesten må spørge sig selv: Var det derfor, vi væltede Saddam Hussein? Vesten bærer et stort ansvar for det, den har sat i gang. Samtidig importerer Vesten den samme kultur og er lige så magtesløs både hjemme og ude.

USA invaderede under påskud af, at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben, selv om efterretningsvæsenet vidste, at det ikke var sandt. Oplysningerne blev tilbageholdt. Invasionen førte til kaos og til, at Iran fik stor indflydelse. Med præstestyret kom sharia og pres for at gøre Irak til et teokrati.

I 50’erne og 60’erne var Irak et ret liberalt samfund, der tillod kvinder at tage en videregående uddannelse. Der var en familielov, kendt som lov 188, som beskyttede kvinder. Men efter at amerikanerne overlod kontrollen med landet til irakerne, blev der gjort forsøg på at indføre sharia. Det er mislykkedes to gange, i 2014 og 2017, fordi grupperne ikke kunne samle et flertal. Men nu er de ved magten i en koalition. Derfor tror man, at loven vil blive vedtaget denne gang. Så vil de irakiske pigers levevilkår være brutalt anderledes.

Beskyttelsen har blandt andet betydet, at selvom ægteskaber allerede indgås mellem familier, når pigerne er ganske små, flytter pigen først ind hos svigerfamilien i slutningen af teenageårene.

“Med den nye lovgivning bliver det muligt for en pige at flytte ind hos svigerfamilien, allerede når hun er 10 eller 11 år, og hun vil ikke være beskyttet mod, hvad svigerfamilien kan beslutte for en ung pige,” siger Helle Lykke Nielsen.

Med lovændringen ender helt unge piger og teenagere med at være forsvarsløse, og Irak bevæger sig tættere på forhold, der ligner dem i Afghanistan, siger Helle Lykke Nielsen, lektor i Mellemøststudier ved Syddansk Universitet, til TV2.

Kvinderne mister næsten alle deres rettigheder.

Ud over at sænke ægteskabsalderen vil lovændringen også fjerne kvinders ret til skilsmisse, forældremyndighed og arv.

Det vil være det religiøse tilhørsforhold, der afgør, hvilke rettigheder du har. Du kan vælge, om du vil følge sekulær eller religiøs lov. Men da det er manden, der bestemmer, vil ægteskabet blive reguleret efter hans religiøse tilhørsforhold. Irak bliver et sekterisk samfund.

En undtagelse i loven gør det muligt at omgå 18-årsreglen og gifte sig med piger helt ned til 15 år, hvis ægteskabet indgås religiøst. Hensigten er nu at indarbejde den religiøse lov i retssystemet og gøre den religiøse lov officiel.

Irak har allerede et højt antal børneægteskaber. Ifølge FN’s Børnefond (UNICEF) er omkring 28 procent af kvinderne i Irak gift, før de fylder 18 år.

Dette skyldes et smuthul i loven om personlig status, som tillader religiøse ledere i stedet for domstolene at forestå tusindvis af ægteskaber hvert år – herunder ægteskaber med piger helt ned til 15 år med faderens tilladelse.</p

Disse uregistrerede ægteskaber er udbredte i økonomisk fattige, ultrakonservative shiamuslimske samfund i Irak.
Men fordi ægteskaberne ikke anerkendes af loven, nægtes pigerne og deres eventuelle børn en række rettigheder.

Hospitaler kan f.eks. nægte at lade kvinder føde uden en vielsesattest.
Lovændringen vil legitimere disse religiøse ægteskaber, hvilket ifølge Human Rights Watch vil øge risikoen for, at unge piger udsættes for seksuel og fysisk vold samt nægtes adgang til uddannelse og arbejde.

.

Iran var også et liberalt samfund for kvinder under shahen. Men efter revolutionen i 1979 lagde teokratiet sin klamme hånd over landet og splittede befolkningen. Mænd bliver herskere over kvinder. Det er sharia i praksis. De europæiske lande er også ved at indse, hvad sharia betyder. Sekulær lovgivning må vige for religiøs lovgivning, og myndighederne ved ikke, hvad de skal gøre.

EU-parlamentet har ikke andet at tilbyde end fordømmelse. De siger, at Irak med en sådan lov overtræder sine internationale forpligtelser. Det vil helt sikkert gøre indtryk.

Da Iran har kastet sig ud i et stort politisk spil, hvor det åbent erklærer, at det vil udslette Israel, håber mange i Mellemøsten, at det bliver Israel, der udsletter det dybt upopulære præstestyre.

Eksperter, som Telegraph har talt med, siger, at Irak nu er i færd med at indføre det samme regime som Iran.

 

Eksperter, som Telegraph har talt med, siger, at Irak nu er i færd med at indføre det samme regime som Iran.

Eksperter og aktivister siger, at lovændringen effektivt vil udslette de vigtigste rettigheder for kvinder i landet.

“Ændringen vil ikke bare underminere disse rettigheder,” siger Sarah Sanbar, Irak-researcher hos Human Rights Watch. “Den vil udslette dem.”</p

Athraa Al-Hassan, international menneskerettighedsadvokat og direktør for Model Iraqi Woman, sagde til The Telegraph at hun er “skrækslagen” for, at Iraks regeringssystem vil blive erstattet med et nyt system kendt som juridisk formynderskab – et shiitisk system, der sætter det religiøse styre over staten.

Systemet er det samme, som ligger til grund for regimerne i Afghanistan og Iran, hvor en vogtende jurist fungerer som landets øverste leder.

Seksuelle forhold mellem personer af samme køn kan straffes med 15 års fængsel. Ordet homoseksualitet er blevet fjernet og erstattet med afvigelse. Vestlige medier er så ivrige efter at fremme queer-kulturen, at undertrykkelse af deres rettigheder i den islamiske verden er uvelkommen. Det vil gøre det sværere at føre kampagne mod den yderste højrefløj, da forholdene er langt værre i den islamiske verden, som de programmatisk er forpligtet til at være positive over for.

I april besluttede den også, at forhold mellem personer af samme køn kunne straffes med op til 15 års fængsel, efter at den havde undladt at idømme dødsstraf. Og sidste år besluttede den, at medierne skulle erstatte udtrykket “homoseksualitet” med “seksuelle afvigelser” på alle platforme. Udtrykket “køn” blev også forbudt.
Det irakiske parlament vil formelt debattere de seneste lovændringer, før de kommer til afstemning.

 

https://nyheder.tv2.dk/udland/2024-11-10-irak-vil-saenke-den-seksuelle-lavalder-fra-18-til-9-aar

https://www.telegraph.co.uk/global-health/women-and-girls/iraq-poised-to-lower-the-age-of-consent-for-girls-to-nine/

 

Køb Giulio Meottis “De nye barbarer” fra Document Forlag her! Køb e-bogen her.

 





Source link