Ingen lighed mellem konflikterne i Ukraine og Israel

Ingen lighed mellem konflikterne i Ukraine og Israel


Både i USA og Danmark er det den officielle fortælling, at krigen i Ukraine og konflikten i Israel skal ses i sammenhæng som en overordnet værdikamp mellem Vesten og verdens autoritære stater. Reelt handler det om, at Joe Biden og Demokraterne forsøger at koble de to konflikter sammen for at sikre fortsat amerikansk støtte til Ukraine, alt imens meningsmålingerne i hhv. USA og Europa viser faldende opbakning til Ukraine.

I en tale transmitteret fra Det Hvide Hus har Biden sat lighedstegn mellem Putin og Hamas. ”De ønsker begge helt at udslette et nabodemokrati. Putin vil udslette Ukraine. Hamas’ mål er at ødelægge staten Israel og myrde det jødiske folk”, sagde han.

Holdningen hos Republikanerne er, at de to konflikter ikke har noget som helst med hinanden at gøre. Mens Ruslands mål er at udslette et naboland, finder konflikten mellem Israel og Hamas sted inden for Israels nationale grænser. Der er med andre ord tale om en intern israelsk konflikt inden for Israels grænser og ikke en krig med Israels naboland.

Source link