Højrefløjen buldrer frem i Tyskland

Højrefløjen buldrer frem i Tyskland


Tumult og nybrud præger tysk politik. Regeringen med tre partier står historisk svagt. Ved valget til Europa-Parlamentet 9. juni kan det højreradikale parti Alternative für Deutschland (AfD) meget vel få stor succes med 21-23 pct. af stemmerne, kun overgået af de to søsterpartier, CDU/CSU, skriver Børsen.

”AfD til at blive absolut vinder ved tre delstatsvalg i september, hvor målingerne indikerer, de får ca. 30 pct. af stemmerne. Forbundskansler Olaf Scholz (SPD) er så presset af sin egen regerings svaghed og højrefløjens styrke, at han i Forbundsdagen måtte forsvare tysk medlemskab af EU. Da AfD åbent taler om, at brexit kan være en model for Tyskland, og foreslår en folkeafstemning om dexit – et tysk farvel til EU – er Scholz nødt til at gå til modangreb.

Få vil påstå, at Tyskland er på kanten af det såkaldte dexit. Men det siger alt om AfD’s aktuelle styrke, at kansler Scholz påkalder sig Tysklands sorte fortid og et følgende ansvar for fremtiden i argumentationen for at stoppe partiet”.

Source link