Forældres fokus har flyttet sig, og det sætter folkeskolen i en ny situation. En ny analyse viser tydeligt, at faglighed ikke længere er det altafgørende parameter, skriver Berlingske.
”Hvad er folkeskolens formål? Svaret på det spørgsmål er nedfældet i folkeskolelovens første kapitel, og svaret lyder nogenlunde sådan her: at skabe dygtige og dannede borgere. Men spørger man brugerne af folkeskolen, forældrene, er svaret et andet. De vil også have borgere, der trives. Det viser en ny analyse fra den borgerlige tænketank CEPOS baseret på Danmarks Statistiks tal fra de nationale brugertilfredshedsundersøgelser.
Forældreforening peger til gengæld på, at de i dag hellere vil have ‘hele mennesker ‘ end bare dygtige børn. I sin essens handler forældrenes fokusskift derfor om, at skolen ikke længere kun skal holde fokus på kundskaber, indlæring og dannelse”.
24NYT: En præstationsforskrækket og uambitiøs socialdemokratisk taberkultur, som politikerne på begge fløje har opbygget i undervisningssystemet, betyder, at alt for mange ukvalificerede optages på universiteterne, fordi for mange ukvalificerede kommer i gymnasiet. Og det skyldes igen, at undervisningsniveauet er for lavt i fødekædens første led – folkeskolen. Og nu bliver undervisningsniveauet i folkeskolen endnu lavere, for eleverne hellere skal være glade og dumme end fagligt dygtige.