Hamas’ sejrstog i dansk kulturliv

Hamas’ sejrstog i dansk kulturliv


Gaza-konflikten er rykket ind i dansk kulturliv hvor muslimer og aktivistiske danskere prøver at påvirke den offentlige opinion ved at kræve, at danske kulturinstitutioner og -organisationer tager et politisk standpunkt til fordel for Hamas. Hvis man ikke tager stilling, har man implicit taget stilling. Nu er det dokumentarfestivalen CPH:DOX, der står for skud, skriver Berlingske.

”I februar meddelte Copenhagen Pride i en pressemeddelelse, at organisationen ’står i solidaritet med det palæstinensiske folk’. Copenhagen Pride bad sine samarbejdspartnere om at levere et ’tilfredsstillende svar’ om deres interesser og aktiviteter i Israel og Palæstina, hvis de fortsat skulle være en del af årets pride.

Den 8. marts afbrød propalæstinensiske demonstranter Mette Frederiksens tale, som hun holdt i VEGA i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag. Kort efter blev teaterfestivalen CPH STAGE mødt af kritik, efter at teaterfestivalen af ’sikkerhedshensyn’ trak en invitation til en israelsk instruktør tilbage.

Og nu er det dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, der står for skud. Festivalen har afvist at forholde sig til krigen mellem Israel og Hamas. Men den udmelding har vakt skuffelse hos organisationen Filmfolk for våbenhvile, der helst så, at CPH:DOX meddelte, at de ’står med Palæstina’. I et åbent brev til dokumentarfestivalen, som 15 anonyme filmfolk står bag, skriver protestorganisationen Filmfolk for våbenhvile på Instagram, at fraværet af en klar og tydelig solidaritetserklæring er øredøvende”.

Source link