H.M. Kongen blev budt velkommen af unge iværksætteelever i Nuuk

H.M. Kongen blev budt velkommen af unge iværksætteelever i Nuuk


På Nuussuup Atuarfia skolen i Nuuk præsenterede fem elevgrupper i dag innovative idéer for H.M. Kongen. Eleverne har sammen med hundredvis af andre børn i Grønland deltaget i Fonden for Entreprenørskab – Kalaallit Nunaats entreprenørskabsforløb.

”Iværksætteri og entreprenørskab er nøglen til en lys fremtid for Grønland og fundamentet for dette er uddannelse af vores børn og unge. Netop derfor er jeg særligt stolt af Fondens- og de mange dygtige skolelærere i Grønlands, indsats med at udbrede undervisning i netop iværksætteri og entreprenørskab. I 2023 uddannede vi 172 lærere i hele Grønland og således har mange hundrede skolebørn nu fået undervisning i entreprenørskab. Jeg glæder mig hver dag ved tanken om de ekstra muligheder, det giver for vores unge mennesker og ved tanken om, at det betyder flere iværksættere i fremtiden”, siger Jacob Nitter, bestyrelsesformand for Fonden for Entreprenørskab – Kalaallit Nunaat.

H.M. Kongen hørte om elevernes innovative idéer indenfor emnerne ”Lad os bevæge os” og sprog og kultur.  Selv om eleverne naturligvis var spændte på deres præsentation, var de alle stolte af deres indsats. Ud over at præsentere deres innovative projekter viste eleverne også H.M. Kongen, hvordan han selv kunne bruge dem.

”Vi er glade for, at vi sammen med byens børn i dag kunne byde H.M. Kongen velkommen på vores skole. Som viceskoleinspektør er det en stor glæde at se eleverne præsenterer deres entreprenørskabsprojekter og innovative løsninger for H.M. Kongen. Den slags undervisning er meget motiverende for elevernes læring, og de får tro på egne evner til at skabe deres egen fremtid”, siger viceskoleinspektør, Kristian Albrechtsen-Larsen.

Fonden for Entreprenørskab – Kalaallit Nunaat har siden 2018 arbejdet for at flere elever og studerende møder entreprenørskab på deres skoler og uddannelser. Skoler i mange byer og bygder deltager i år i fondens undervisningsforløb, og det samme gør deres lærere. Det giver elever på tværs af landet mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser i teori og praksis. Det sker i samarbejde med Naalakkersuisut og USAID.

”Gennem entreprenørskab lærer børn og unge, hvordan de kan være med til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Projekterne, eleverne arbejder med, tager ofte udgangspunkt i deres egen hverdag, og de får unik mulighed for at blive medskabere af fremtidens samfund. I dag var det utroligt inspirerende at se, hvor meget eleverne engagerer sig i deres ideer, og hvor hårdt de arbejder på at finde løsninger for en grønnere fremtid,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

 

Baggrundsinfo:

Fonden for Entreprenørskab Kalaallit Nunaat blev etableret i 2018 i samarbejde med den danske organisation. Dette i en del af en bredere bevægelse for at fremme entreprenørskab og innovation i Grønland. Organisationen har arbejdet målrettet på at inspirere og uddanne børn og unge til at tænke kreativt, handle entreprenant og skabe positive forandringer i samfundet.

I de tidlige år fokuserede fonden primært på uddannelsesinstitutioner og skoler. De udviklede undervisningsmaterialer trænede lærere og understøttede entreprenante projekter i klasselokalerne. Dette bidrog til at skabe en kultur, hvor entreprenørskab blev betragtet som en vigtig kompetence for fremtidens generation.

 

Source link