Gaza-krigen kan koste Biden valgsejren

Gaza-krigen kan koste Biden valgsejren


Ved forrige præsidentvalg stemte mange muslimer i USA på Joe Biden, men hans støtte til Israel siden Hamas’ angreb den 7. oktober 2023 har gjort muslimerne vrede.

Amerikanere med muslimsk og arabisk baggrund såvel som mange unge på den amerikanske venstrefløj truer nu med, at de ikke vil stemme på Biden, fordi han støtter ”folkemord” i Gaza.

Da de amerikanske muslimers boykot af Biden ultimativt kan koste præsidenten valgsejren i november, har han for nylig sendt sin udenrigsminister, den stærkt anti-israelske og i øvrigt jødisk-fødte Antony Blinken, til Tel Aviv med det formål at vride armen på Israels premierminister Benjamin Netanyahu og presse ham til en våbenhvile i Gaza.

Forbløffende nok må Israel lige nu kæmpe for at forsvare sin eksistens, ikke bare mod en række dødsfjender, der går Irans ærinde, men også mod den jødiske stats vigtigste allierede, USA.

Netanyahu har imidlertid blankt afvist Blinkens krav om en våbenhvile med et budskab, som frit oversat betyder, at Biden og Blinken ”kan rende og hoppe”.

Sejren er inden for rækkevidde”, sagde Netanyahu med en selvsikkerhed, som skulle demonstrere, at han nok selv skal bestemme Israels videre kurs over for Hamas og Gaza.

Hvad der skal ske med gazanerne efter krigen er det op til Israel at bestemme, sagde Netanyahu og tilføjede: ”Når folk taler om dagen efter, så lad os gøre en ting helt klart. Det er dagen efter, når hele Hamas er tilintetgjort. Ikke halvdelen af Hamas. Ikke tre fjerdedele af Hamas. Hele Hamas”.

Netanyahu lagde heller ikke skjul på, at krigen i Gaza vil fortsætte i flere måneder velvidende om, at krigen koster Biden muslimske stemmer i USA. Så er det bare om at holde ud indtil Donald Trump er flyttet ind i Det Hvide Hus.

André Rossmann





Source link