EU bør droppe den elitære grønne omstilling

EU bør droppe den elitære grønne omstilling


Den grønne omstilling handler om at omlægge energiforsyningen til energi, der ikke udvikler CO2. Til gengæld handler den ikke om, at Europas befolkning pinedød skal blive veganere eller tage et varmt bad tre gange sjældnere, end de i virkeligheden har lyst til, skriver Henrik Dahl i Jyllands-Posten.

”Vil du være veganer eller eje meget lidt tøj eller gå sjældnere i varmt bad eller køre rigtig langt på cykel? Jamen så gør dog det. Men lad være med at stoppe det ned i halsen på alle andre. Vi skal have en grøn omstilling, fordi det giver mening på en lang række punkter. Men den skal være markedsdrevet. Den skal være teknologineutral. Den skal ikke føre til massearbejdsløshed inden for afgrænsede brancher. Og den skal ikke føre til en forringelse af de sociale forhold for mennesker, der i forvejen har en beskeden levestandard. Venstrefløjen kan ikke levere på nogen af disse krav. Den vil bare påtvinge alle og enhver sine luksusholdninger. Derfor skal der selvfølgelig fornuftige, borgerlige mennesker til at gennemføre en afbalanceret og pragmatisk grøn omstilling.

De næste fem år bliver på mange år afgørende for Europas fremtid. Derfor bør de været præget af sund, borgerlig fornuft. Ikke elitære og flyvske, venstreorienterede luksusholdninger”.

Source link