En ny lokumsaftale viser EU’s afmagt og inkompetence

En ny lokumsaftale viser EU’s afmagt og inkompetence


EU har med en støttepakke til Egypten på 55,2 mia. kr. sikret, at det nordafrikanske land kan være med til at begrænse strømmen af muslimske migranter og flygtninge over Middelhavet.

Selv om der er gået 9 år siden de muslimske horder har invaderet Europa, herunder Danmark, har en fælleseuropæisk asylpolitik særdeles lange udsigter. EU har ganske enkelt ikke den kraft og vilje der skal til for at lukke de ydre grænser og sikre, at ingen kommer ind, medmindre de har deres visum og dokumenter i perfekt orden.

Den dag i dag er EU-landene uenige om, hvordan unionens ydre grænser skal bevogtes, hvor meget der skal oprustes, hvor håndfast sikringen af de ydre grænser skal være, og hvordan migranter skal fordeles i EU. Planerne om at styrke den fælles kyst- og grænsebevogtning (Frontex) er aldrig blevet til noget.

Mens fokus hos Frontex er på overvågning og kamp mod menneskesmuglere, har det handlingslammede EU outsourcet selve grænsebevogtningen til de muslimske lande i Mellemøsten og Afrika. EU’s asylpolitik styres med andre ord af muslimske shitholes.

Problemet er, at EU-landene ikke er interesseret i en fælles asylpolitik, hvis den betyder flere asylansøgere til deres respektive lande. EU’s asylpolitik består derfor fortsat i et samarbejde med en lang række muslimske lande i Afrika, som er berygtede for deres brud på menneskerettigheder.

EU betaler således millioner af euro til Libyen, Tunesien, Rwanda, Mauretanien, Egypten og Marokko for en styrket grænsekontrol. Tyrkiet har som bekendt modtaget milliarder af euro for at begrænse trafikken over Middelhavet og sikre, at de 3,6 mio. syriske flygtninge, der opholder sig i landet, ikke rejser videre til EU.

Lokumsaftalen med Egypten hænger sammen med konflikten i Sudan, der har verdens største fordrevne befolkning, samt krigen i Gaza. Egyptens svage økonomi får mange til at søge lykken i EU. Egypten er desuden vært for ni millioner migranter og flygtninge – heriblandt 4 mio. sudanesere og 1,5 mio. syrere.

EU støtter bl.a. den libyske kystvagt, som pågriber migranter og bringer dem til overfyldte lejre, hvor tortur og voldtægt finder sted. I alt 750.000 migranter og flygtninge er ifølge FN’s vurdering strandet i det borgerkrigshærgede Libyen, hvor de bliver mishandlet, sultet og udsat for afpresning. Med 225 mio. i direkte bidrag er Danmark i øvrigt EU’s tredjestørste sponsor af Libyens migrantsystem.

For at bremse flygtninge- og migrantstrømmen ser det kyniske og hykleriske EU stort på de grundlæggende europæiske værdier, som unionen ellers skilter med i tide og utide. EU fordømmer andre lande for manglende moral, men indgår selv forkastelige lokumsaftaler med regimer, der er kendt for at begå brud på menneskerettigheder, og accepterer stiltiende overgreb på flygtninge, som disse lande tilbageholder.

EU har det med at smykke sig med ædle værdier, universelle frihedsrettigheder og demokratiske grundpiller, men det er kun facaden. Det uduelige og inkompetente EU er for længst gået moralsk bankerot.

André Rossmann

 

Source link