Jens Stoltenberg ser frem til at lede elitenetværket Bilderberg. DNB’s administrerende direktør Kjerstin Braathen er stolt og mener, at nordmanden vil gøre verden til et bedre sted.
For mange år siden havde næsten ingen hørt om Bilderberg-netværket, og da der begyndte at gå rygter om, at det var et sted, hvor eliten diskuterede deres kapitalistiske fremtidsudsigter, blev det hele afvist som en konspirationsteori.
I dag er det hele blevet “hvidvasket”, og komiteen omfatter Norges tidligere udenrigsminister og administrerende direktør for World Economic Forum Børge Brende, Ryanairs administrerende direktør Michael O’Leary, Microsofts administrerende direktør Satya Nadella og investor og Palantir-stifter Peter Thiel.
Netværket har for nylig åbnet sig mere for verden og udgiver en årlig liste over deltagere og diskussionsemner på sit website. Men møderne holdes under “Chatham House”-regler, hvilket betyder, at deltagerne ikke vil afsløre, hvem der har sagt hvad, skriver E24.
– Jeg ser frem til at lede Bilderberg-netværket. Det er en forsamling, hvor vi diskuterer vigtige emner,” sagde Stoltenberg til E24.
De seneste to år har DNB’s administrerende direktør, Kjerstin Braathen, og Akers administrerende direktør, Øyvind Eriksen, deltaget i møderne i Madrid og Lissabon.
D DNB-direktøren, som under et møde på World Economic Forum i Davos sagde, at folk må lære at lide, er meget begejstret for, at Stoltenberg leder elitenetværket, som mødtes første gang i 1954.
“Som nordmand er jeg stolt over, at vi har Jens Stoltenberg med hans anerkendelse og ekspertise. Jeg tror, han vil gøre et stort stykke arbejde for at hjælpe med at gøre verden som helhed til et bedre sted ved at facilitere det som et vigtigt mødested,” siger Braathen.
Stoltenberg er formand for styregruppen sammen med Marie-Josée Kravis, som er præsident for American Friends of Bilderberg Inc. og formand for The Museum of Modern Art.
Stoltenberg er formand for styregruppen.
Det er denne komité, der beslutter, hvilke 120-150 personer der inviteres hvert år.
Det siges, at erhvervsledere, politikere, akademikere og mediefolk i løbet af de tre dages Bilderberg-møder “diskuterer forskellige emner” for at skabe “bedre relationer mellem Europa og USA.”