Det bliver ikke Biden - 24NYT

Det bliver ikke Biden – 24NYT


Vi kan godt indstille os på det: Joe Biden bliver ikke demokraternes præsidentkandidat.

Politico fortæller, at det demokratiske partis top er ramt af frygt for, at Biden ikke vil kunne vinde valget. Det gælder tilmed partibureaukrater og strateger, som hidtil har udtrykt tiltro til hans chancer. Men frygten for et nederlag er nu slået om i direkte rædsel. Det er ikke noget, som de pågældende vil udtrykke på TV, på tryk eller i emails, men det rokker ikke ved realiteterne.

Politico har talt med mange af partiets ledere og ansatte, og når de er villige til at udtale sig – om det så er anonymt – må det betyde, at de ønsker, at Joe Biden enten bliver fjernet eller selv trækker sig.

Årsagen er den indlysende, at han er dement – en kendsgerning, som ikke nok så mange forsikringer om hans skarpe intellekt og nok så mange spytslikkere i medierne kan skjule for offentligheden. Hertil kommer, at hans præsidentperiode har været en katastrofe. En anden kandidat, som vel at mærke ikke bliver Kamala Harris, vil kunne hævde at stå for en langt bedre politik – om det så passer eller ej.

Demokraternes præsidentkandidat bliver formentlig Michelle Obama, som har den fordel at være sort og kvinde og derfor vil kunne afvise enhver republikansk kritik som udtryk for racisme og kvindefjendskab. Desuden vil et sådant valg bane vej for, at Barack Obama kan gå mere aktivt ind i valgkampen.

Donald Trump må hellere forberede sig på dette sandsynlige scenarie.

Source link