Derfor fortsætter Israel krigen mod Hamas

Derfor fortsætter Israel krigen mod Hamas


I de seneste 30 år har Israels generalstab gennemgået en radikal politisering. Oberster og brigadegeneraler, der ikke har villet følge den kurs, der var lagt af den politiske venstrefløj i landets parlament, Knesset, blev forbigået ved udnævnelser til vigtige poster i generalstaben. For den venstreorienterede generalstab har formålet med militæret været afskrækkelse snarere end militær sejr.

I øjeblikket forsøger den venstreorienterede generalstab at undergrave moralen blandt israelerne med at påstå, at en militær sejr over Hamas er umulig. Men den israelske offentlighed, herunder de menige officerer og soldater på jorden i Gaza, langs grænsen til Libanon og i Judæa og Samaria, er upåvirket af generalernes demoraliserende budskaber. Israelerne forstår, at Israel ikke har andre muligheder end at blive ved med at kæmpe og sejre over Hamas uanset prisen. Illusionen om, at eftergivenheden og afskrækkelsen er vejen frem, døde den 7. oktober.

I flere meningsmålinger har israelerne gjort det klart, at de er imod at indgå en aftale om gidslerne, idet den ville gøre det muligt for Hamas at overleve krigen. Israelerne er også imod en palæstinensisk stat, og de er under ingen omstændigheder villige til at acceptere, at det korrupte Palæstinensiske Selvstyre (PA) overtager kontrollen med Gazastriben efter krigen. Israelernes uvilje mod at acceptere mindre end en sejr har sat de venstreorienterede generaler, der er loyale over for den politiske venstrefløj i Israel og Biden-administrationen, i en klemme. Derfor har generalerne ikke noget valg. Enten udfører de deres job og leverer en sejr over Hamas eller bliver de nødt til at træde tilbage og lade andre udføre jobbet. Læs mere her.

Source link