Den Korte Avis | USA bomber i Irak og Syrien – CNN kalder angrebene “forholdsvis begrænsede”

Den Korte Avis | USA bomber i Irak og Syrien – CNN kalder angrebene “forholdsvis begrænsede”


Fredag aften dansk tid indledte USA en række bombardementer på iransk støtte terrorbevægelser i Irak og Syrien.

 

Det var gengældelse for det angreb på en amerikansk baser i Syrien, hvor tre amerikanske soldater blev dræbt og 41 såret.

 

Ialt blev 85 mål ramt.

 

Men det er kun begyndelsen, siger USA.

 

Samtidig er der angreb på Houthierne ved Det Røde Hav for at forhindre deres angreb på handelsskibe. En dansk fregat er på vej for at deltage sammen med USA og andre allierede.

 

På videooptagelser på Fox News ser man det amerikanske luftangreb i det vestlige Irak fredag ​​aften.

 

På optagelserne ses missiler hen over nattehimlen og enorme røgfaner stige op fra området.

 

I en erklæring sagde den amerikanske centralkommando (CENTCOM), at styrker udførte luftangreb på mere end 85 mål i Irak og Syrien mod Irans Islamiske Revolutionsgarde Corps (IRGC) Quds Force og tilknyttede militsgrupper . Det skriver Fox News.

 

De 85 mål omfattede kommando- og kontroloperationer, efterretningscentre, militsgruppens raketter, missiler, ubemandede køretøjslagre og forsyningskædefaciliteter, sagde CENTCOM.

 

Alle fredagens luftangreb blev udført af amerikanske krigsfly, ikke flådefartøjer , ifølge en højtstående forsvarsofficer.

 

Præsident Biden udsendte en erklæring kort efter, at strejkerne blev bekræftet fredag, og advarede: “Hvis du skader en amerikaner, vil vi reagere.”

Det var meningen, at det skulle lyde ødelæggende, og det føltes sandsynligvis sådan for de pro-iranske militser i den modtagende ende. Men fredag ​​aftens luftangreb mod over 80 mål inde i Irak og Syrien var – indtil videre – en forholdsvis begrænset reaktion på det værste tab af amerikansk militærliv i regionen  i næsten tre år .

Source link