Den Korte Avis | Ufattelig kynisme: Hamas bruger civile ofre som et led i sin krigsførelse – og praler oven i købet med det

Den Korte Avis | Ufattelig kynisme: Hamas bruger civile ofre som et led i sin krigsførelse – og praler oven i købet med det


Hidtidige rapporter tyder på, at det var en raket affyret fra Gaza-området, der tirsdag aften klokken 18:59 ramte al-Ahli Arab hospitalet i Gaza by og dræbte flere hundrede.

 

Hamas meldte straks ud, at der var tale om et israelsk luftangreb, men det betvivler blandt andre Jacob Kaarsbo.

 

Kaarsbo, der er senioranalytiker hos Tænketanken Europa og tidligere chefanalytiker og mellemøstchef i Forsvarets Efterretningstjeneste, fulgte tirsdag aften med på siden Geoconfirmed, som metodisk bruger hårde data til at lokalisere, hvad der egentlig er foregået.

 

Ifølge Kaarsbo kunne man se, at det tyder på, at raketten er blevet affyret inde fra Gazastriben som en del af en større raketsalve.

 

Der er ligeledes en formodning om, at den voldsomme eksplosion kan skyldes, at Hamas havde et våbendepot tæt op ad hospitalet.

 

”Jeg ved, hvordan de opererer. De gemmer sig i civile områder, har militærinstallationer op ad hospitaler, skoler og så videre, så de kan vise billeder af døde civile, børn og babyer, hvis de bliver ramt. Civile skjolde er en del af deres krigsførelse,” siger Jacob Kårsbo til B.T.

 

Hamas: Befolkningen går selv i døden jihad

Men det er skam befolkningen selv, der frivilligt stiller sig op og går i døden for jihad, altså hellig krig, lyder det.

 

Således gav en højtstående talsmand for Hamas, Sami Abu Zuhri, ifølge Chanel 4 i juli et interview i den palæstinensiske TV-station al-Aqsa, hvor han blandt andet kom ind på civile bombeskjold:

 

”De vidner om karakteren af vores ædle jihad-elskende folk, som forsvarer deres rettigheder og deres boliger med deres bare bryster og deres blod,” lød det fra Sami Abu Zuhri, som fortsatte:

 

”Politiken med folk, der konfronterer de israelske krigsfly med deres bare bryster for at beskytte deres hjem, har vist sig effektiv mod besættelsen … vi i Hamas opfordrer vores folk til at vedtage denne politik for at beskytte de palæstinensiske hjem.”

 

Og samtidig med, at de beskytter deres hjem, beskytter de også de militære installationer, Hamas helt bevidst har placeret i boligområder.

 

Hamas: Lyt ikke til advarslerne – bliv, hvor I er!

Israel har opfordret Gazas befolkning til at bevæge sig fra den nordlige til den sydlige del af Gaza.

 

Men det forsøger Hamas at forhindre.

 

Israelske advarsler og opfordringer til civile om at komme i sikkerhed inden et angreb, bliver af Hamas betegnet som psykologisk krigsførelse.

 

Da Israels militær, IDF, i fredags opfordrede indbyggere i Gazastriben til at tage fra den nordlige del til den sydlige, udstedte Hamas straks et dekret, der:

 

”… opfordrer alle vores folk til ikke til ikke at beskæftige sig med eller falde for den psykologiske krigsførelse, besættelsesmagten udfører via rygter, der udsendes i hans medier og via telefonopkald til borgerne.”

 

At Israel advarer befolkningen, inden der bombes, fremgår ifølge Channel 4 også af en FN-rapport fra 10. juli i år om civile ofre i Gaza-striben, og hvori det blandt andet hedder, at:

 

”I de fleste tilfælde er beboerne forud for angrebet blevet advaret om at tage af sted, enten via telefonopkald fra det israelske militær eller ved affyring af advarselsmissiler.”

 

Altså missiler uden sprængstoffer, ligesom det israelske militær ifølge New York Times også anvender droner, der oppe i luften udspyr små eksploderende stjerner som en sidste advarsel inden et angreb.

 

FN: Raketlager på to Hamas-drevne skoler

I modsætning til russerne i Ukraine har det israelske militær hverken private beboelser, skoler og hospitaler samt lignende civile institutioner som bombemål.

 

Problemerne for israelerne er imidlertid det faktum, at Hamas placerer sine militære anlæg klos op ad boliger og andre civile bygninger, som Kaarsbo også påpeger.

 

Således har FN’s Nødhjælps- og Arbejdsagentur, UNRWA, ifølge Channel 4 bekræftet, at der findes lagre af Hamas-raketter i to af de skoler, der drives i Gaza.

 

Så medens israelsk militær forsøger at få civile væk, blandt andet ved oven i købet, som bekræftet af både FN og Hamas, at ringe til civile beboere for at advare dem, går Hamas den modsatte vej.

 

Man forsøger af al magt at få beboerne til blive.

 

Det virker unægtelig som en kyniske og uhyggelige strategi, der groft sagt kan beskrives sådan her: Jo flere civile, der omkommer under israelske angreb, desto stærkere vil verdensopinionen vende sig mod Israel.

 

Og det er hidtil lykkedes i fin stil – også selvom det ikke Israel, der bærer ansvaret for dræbte børn og voksne civile og selvom det ikke er Israel, der er den angribende part i konflikten.

 

Men verden vil som bekendt bedrages – og bliver det i fin stil.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.channel4.com/news/factcheck/factcheck-hamas-civilians-human-shields

 

https://www.bt.dk/udland/dansk-ekspert-afviser-hamas-tror-hospitaloedelaeggende-angreb-kom-inde-fra-gaza

 

https://stratcomcoe.org/cuploads/pfiles/hamas_human_shields.pdf

 

https://www.nytimes.com/2023/01/27/world/middleeast/jerusalem-attack-killed.html

 

https://www.nytimes.com/2023/10/10/world/middleeast/israel-gaza-war-hamas-deaths-killings.html

Source link