Den Korte Avis | Udenlandsk kvinde styrede kokaincentral fra Kolding – idømt tolv års fængsel og udvisning for bestandig

Den Korte Avis | Udenlandsk kvinde styrede kokaincentral fra Kolding – idømt tolv års fængsel og udvisning for bestandig


En 28-årig kvinde fra Strøby Egede er ved en tilståelsessag ved Retten i Kolding idømt 12 års fængsel og udvisning for bestandig i en sag om transport og videreoverdragelse af store mængder kokain.

 

Sagen er kørt af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

 

Kvinden erkendte i retten, at have hun ad fire omgange i en periode fra juli til november 2023 sammen med flere forskellige personer har fragtet i alt 39 kg kokain på tværs af landet.

 

I alle tilfælde har hun modtaget kokainen på Kolding-egnen, hvorefter den blev fragtet til forskellige steder i Københavnsområdet, hvorfra stoffet blev videredistribueret.

 

Kvinden blev sammen med fire andre personer anholdt i en koordineret aktion 4. november 2023.

 

To andre kvinder anholdt i samme sag

To andre kvinder, der har transporteret kokain sammen med den nu dømte, er tidligere idømt lange fængselsstraffe i samme sagskompleks, ligesom en 26-årig mand er dømt for at modtage kokain, som den nu dømte har fragtet.

 

Den dømte har anket dommen til formildelse.

 

”Jeg er tilfreds med dommen, som igen viser, at organiseret narkotikakriminalitet straffes hårdt. Dommen hviler på et grundigt politiarbejde, der har oprullet et større narkotikanetværk,” siger specialanklager Rasmus Gyldenløve Jensen fra NSK.

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden.

 

NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet. NSK har egen anklagemyndighed, der fører enhedens straffesager.

 

NSK’s efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor indsatsen har den største effekt.

 

De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

NSK understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.

 

Der er cirka 1.200 ansatte i NSK. Enheden har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Source link