Tysk udlændingepolitik kan være forandret for altid.
Det store borgerlige parti CDU er kommet med et banebrydende forslag til asylstop ved de tyske grænser.
CDU’s formand Friedrich Merz fremlægger i næste uge et forslag til asylstop i den tyske Forbundsdag. Og han er parat til at gennemføre det med stemmer fra det indvandringskritiske parti AfD, som indtil nu har været holdt ude af ethvert politisk samarbejde i Tyskland.
Reaktion på afghaners blodige angreb på børnegruppe i park
Udspillet fra CDU’s leder Friedrich Merz kommer efter et terrorlignende blodigt angreb i en park i den tyske by Aschaffenburg i Bayern, hvor den en afvist asylansøger fra Afghanistan angreb en gruppe børnehavebørn på udflugt. Han myrdede et tilfældigt barn og en mand med kniv og sårede to andre.
Den 28-årige afghaner Enamullah O. skulle have været udvist. Men det var han ikke blevet på grund af forsømmelighed og formentlig også politisk korrekthed. (Den Korte Avis)
Denne frygtelige begivenhed har efterladt den tyske befolkning i chok og vrede.
Angrebet kommer lige efter et terrorangreb på et julemarked i Magdeburg, hvor en mand fra Saudi-Arabien kørte ind i menneskemængden og dræbte fem og sårede mange. Også her havde myndighederne svigtet og sløset med sikkerheden.
Sådanne begivenheder har sammen med en voldsom tilstrømning skabt stor vrede i den tyske befolkning.
Valg den 23. februar til Forbundsdagen
Det betyder, at en stram udlændingepolitikken nu står øverst på tyskernes dagsorden i den valgkamp, der netop nu er i gang. Der er valg den 23. februar til den tyske Forbundsdag.
De partier, der især har ansvaret for en slap udlændingepolitik, står til at tabe stort. Socialdemokratiet, der har kanslerposten får sølle 16 procent i en meningsmåling fra 20. januar.
De partier, der vil stramme udlændingepolitikken står til at vinde valget.
CDU’s leder Friedrich Merz står til at blive ny kansler
Alt tyder på, at Friedrich Merz, der er leder af det store borgerlige parti, CDU, står til at blive Tysklands næste kansler.
Han blev formand i januar 2022 og han har siden gennemført en markant stramning af CDUs’ udlændingepolitik.
I en meningsmåling fra 20. januar står CDU/CSU til at få 29 procent af stemmerne. I andre målinger ligger partiet højere.
Men CDU og Merz er tynget af arven efter Angela Merkel.
Merkel svigtede totalt i udlændingepolitikken med sin katastrofale melding i 2015: “Wie Schaffen das”. Frit oversat: “Det skal vi nok klare”.
Med den melding åbnede hun Tysklands grænser på vid gab for den enorme migrantstrøm, der forsøgte at presse sig vej ind i Europa fra Tyrkiet op gennem Balkan-ruten.
Merkels politik betød, at mange af migranterne kom til Tyskland. Her har de siden skabt massive problemer med integration, parallelsamfund, klaner og kriminalitet.
Denne udvikling har givet det stærkt indvandringskritiske parti AfD vind i sejlene. Partiet står til til 21 procent.
Friedrich Merz skal altså kæmpe hårdt for at vinde tyskernes tro på, at han vil føre en stram udlændingepolitik, hvis han kommer til magten.
Og det gør han med et nyt opsigtsvækkende forslag.
Nu går CDU/CSU “all-in” i udlændingepolitikken, skriver Welt.
Indrejseforbud fra dag ét
CDU’s leder vil lukke Tysklands grænse for migranter.
Alle “illegale migranter” skal afvises ved grænsen, også de der søger asyl, sagde Merz på et pressemøde.
Friedrich Merz kræver, hvad han kalder “et faktisk indrejseforbud” for migranter, eller for at sige det mere præcist: ikke-vestlige migranter.
Merz erklærer at han vil effektuere et sådant indrejseforbud “uanset, hvem han går i regering sammen med”. Han har ikke tænkt sig at indlade sig på kompromis’ er.
Det vil være et reelt indrejseforbud for alle, der ikke har gyldige indrejsedokumenter, sagde Merz.
Indrejseforbuddet skal gælde fra dag ét med en ny, borgerlig regering.
“Vi står overfor ruinerne af en ti år lang fejlslagen asyl- og indvandringspolitik i Tyskland”, sagde Merz.
Merz vil allerede i næste uge fremlægge forslaget i Forbundsdagen. CDU og søsterpartiet regner med at få flertal for forslaget om nødvendigt med AfD. Det skriver BILD.
Welt har samme vurdering: CDU er indstillet på at få forslaget vedtaget med AfD.
Indtil nu har ingen vil danne regering med AfD efter et valg. Der har været en brandmur mellem AfD og de øvrige politiske partier. Og sådan er det fortsat siger Merz.
”Der vil ikke være noget samarbejde med AfD. Det kan alle stole på.” Det betyder: ingen sort-blå koalition eller en anden alliance med AfD efter forbundsvalget den 23. februar”, siger Merz til BILD.
Der er ialt fem punkter i Merz udlændingepolitik, skriver Welt.
Opbrud i EU
På pressemødet kaldte CDU’s leder også EU’s migrationsregler for “dysfunktionelle”
Dette er et klart signal. Merz er selvfølgelig klar over, at han vil blive hængt op på det han nu siger. Men han vurderer tydeligvis, at tyskerne er klar til et opgør med den politiske korrekthed. De vil se resultater. Og disse resultater skal frem for alt dreje sig om, at det skal være slut med den alt for ukontrollerede indvandring.
Som forbundskansler har han magten til at foreskrive indenrigsministeren og andre ministre, at sådan skal det være. Han er tydeligvis parat til at gå hele vejen for at få banket de mere politisk korrekte kræfter på plads, så udlændingepolitikken kan blive strammet.
Sagt på en anden måde: Merz er parat til at gå til det yderste for at sikre en kraftig opstramning i den tyske udlændingepolitik. Det minder om de dekreter, som Trump har underskrevet – en ultimative fremgangsmåde, men i en lidt mere afdæmpet form.
Det korte af det lange er, at Merz er klar over, hvor frustrerede tyskerne er, og hvor meget de ønsker sig en regering, der virkelig går til vaflerne i indvandringspolitikken.
Efter alt at dømme har stemningen i den tyske befolkning nu nået et punkt, hvor der er stærk opbakning til, at der skal køres en langt hårdere linje i udlændingepolitikken.
Fremover vil det ikke længere de politisk korrekte, der præger tysk udlændingepolitik. Tyskerne er blevet helt anderledes parate til at sætte hårdt ind over for politisk korrekthed og slaphed ved grænserne.
Det giver Friedrich Merz og hans borgerlige meningsfæller en historisk chance for at gennemføre et markant paradigmeskifte i tysk politik.
Der vil stadig være politisk korrekt modstand mod en kontant udlændingepolitik.
Men udviklingen går i samme retning i flere europæiske lande.
Danmark arbejder sammen med Holland og Italien på at samle stadig flere EU-lande bag markante stramninger af asyl- og migrationspolitikken i EU.
Men de store og åbenlyse problemer, som er fulgt med denne politiske korrekthed, efterlader nu så alvorlige problemer i det tyske samfund, at markante stramninger i udlændingepolitikken mere og mere står som en overlevelsesbetingelse for det tyske samfund.
Eksemplerne på den opløsning i samfundet, der følger med ukontrolleret indvandring, er i dag så massive, at det bliver mere end svært selv for de politisk korrekte tyskere at lade som ingenting.
Derfor står Tyskland nu til at får en forbundskansler, der temmelig klart og utvetydigt kræver hårde stramninger i udlændingepolitikken.