Den Korte Avis | TV-station optrådte som propagandaorgan for Hamas

Den Korte Avis | TV-station optrådte som propagandaorgan for Hamas


En af de store nyhedsudsendelser i tysk TV er kommet i i alvorlige problemer. Det drejer sig om Tagesschau på den offentlige station ARD.

 

Tagesschau lod sig bruge som propagandaorgan for en Israel-dækning, der var groft tendentiøs. Den var – for at sige det på den måde – særdeles Hamas-venlig.

 

Tirsdag aften i den forgangne uge gik terrororganisationen Hamas ud med en påstand om, at Israel havde dræbt mindst 500 mennesker ved et luftangreb på et sygehus i Gaza.

 

Meget tyder på, at denne historie var uden hold i virkeligheden. Der er ikke præsenteret noget belæg for den.

 

Der var ingen indikationer på, at et israelsk angreb skulle have dræbt 500 uskyldige palæstinensere. Og der er åbenbart ikke gjort noget seriøst forsøg fra Tagesschaus side på at indhente den nødvendige information om sagen.

 

Pinlig sag

Man satsede åbenbart på, at hvis bare de usandfærdige eller i hvert fald såre tvivlsomme påstande blev serveret tilstrækkeligt mange gange, ville de nok ende med at glide ned.

 

Men ud fra enhver seriøs betragtning er det en pinlig sag for Tagesschau.

 

Noget kunne tyde på, at stationen hygger sig i sin monopolbeskyttede status i en sådan grad, at den er blevet ‘faktaresistent’.

 

Men her er Tagesschau altså blevet taget med bukserne nede. Pinligt.

 

Og endnu mere pinligt, at man forsøgte at knibe uden om den konklusion, som man anstændigvis skulle have draget:

 

Virkeligheden passede ikke det venstrekorrekte Tagesschau. Derfor prøvede man at redigere virkeligheden om.

 

Alle tilgængelige tekniske oplysninger og ekspertvurderinger tyder på en langt mere sandsynlig sammenhæng: En vildfaren raket havde åbenbart ramt hospitalsområdet og dræbt et antal civile. Men formentlig var det en palæstinensisk raket, som var fyret af i kampens hede. (BILD)

 

Dette forløb var absolut uegnet til at blive brugt som eksempel på brutal og vilkårlig magtanvendelse fra Israels side. Men Tagesschau fremturede. USA og Israel skulle være skurkene.

 

Duer ikke

Den tid er ved at være forbi, hvor nogle kræfter i Vesten kunne sværme for islamister og deres hadpropaganda mod Vesten og dets værdier.

 

Ganske vist finder man fortsat i visse intellektuelle kredse en dyrkelse af rabiate og eksotiske forestillinger om den slags. Men de er gået noget af mode.

 

Det er trods alt trængt ind i nogle af de venstresnoede kredse, at kræfter som Hamas og Hizbollah med deres fjendtlighed mod demokratiet ikke duer som “brødre i ånden”.

 

Der er dog stadig venstreintellektuelle, som nærmest per definition hader Vesten og dyrker rabiate fænomener som Hizbollah og Hamas.  Men de har stigende problemer i takt med, at flere almindelige borgere hælder til at bruge deres sunde fornuft frem for politisk korrekte slagord.

 

De politisk korrekte typer findes ikke mindst blandt mediefolk.

 

Ingen forestiller sig, at radikale islamistiske kræfter får den dominerende rolle i udviklingen af Mellemøsten. Men de kan være stærke nok til at skabe alvorlige problemer for den frie verden – med USA i spidsen. Det mærkes jo i den grad allerede.

BILD har skrevet om sagen flere gange HER, HER, HER

Source link