Den Korte Avis | Troels Lund Poulsen: Økonomisk kriminelle skal selv betale efterforskningen – trængt regering fyrer løs med forslag

Den Korte Avis | Troels Lund Poulsen: Økonomisk kriminelle skal selv betale efterforskningen – trængt regering fyrer løs med forslag


Det gik galt fra starten for SVM-regeringen, da den afskaffede Store Bededag.

 

Lige siden har regeringen stået rigtig dårligt i meningsmålingerne.

 

Og det ser ud til at fortsætte nu efter den lange sommerpause.

 

De tre regeringspartier står tilsammen kun til 34,9 procent i den første voxmeter måling efter sommerpausen. Da regeringen blev dannet havde de tre partier tilsammen 50,1 procent. En dramatisk tilbagegang.

 

Socialdemokratiet og Moderaterne er gået en smule frem i forhold til den seneste måling, der kom før sommerferien, men de ligger fortsat meget lavere end ved valget. Venstre ligger uændret under 10 procent (9,7 procent).

 

Det kan være baggrunden for, at det nu fyger med omfattende forslag fra regeringspartierne.

 

Troels Lund Poulsen som retspolitisk strammer

Venstres formand og forsvarsminister Troels Lund Poulsen springer i dag ud som retspolitikker i Berlingske (måske en kommende justitsminister?) med krav om hårdere straffe.

 

Desuden foreslår han, at kriminelle, der er dømt for økonomisk kriminalitet, efterfølgende skal betale for politiets efterforskning af deres forbrydelser.

 

Konkret ønsker Venstre, at ligesom dømte i straffesager kan blive pålagt at betale sagsomkostninger, skal dømte for økonomisk kriminalitet kunne pålægges også at betale politiets efterforskningsudgifter i sagen.

 

Det lyder simpelt, men er det langt fra, forklarer Annette Olesen, der er forsker. Hun kalder det »et klassisk eksempel på symbolpolitik«, i Berlingske.

 

»Politisk kan jeg godt se, hvorfor det giver mening. Man siger til hr. og fru Danmark, at det da er urimeligt, at skattekronerne skal bruges på efterforskning af økonomisk kriminelle, fordi man forestiller sig, at de kriminelle har masser af penge, og derfor selv skal betale,« siger hun til avisen, og tilføjer, at det hurtigt vil blive problematisk at føre ud i livet.

 

Desuden er Troels Lund Povlsen også på banen i dag med et forslag om at genindføre håndværkerfradraget.

 

S snakker om stramninger af udlændingepolitikken

 

Socialdemokratiet er også på banen med opsigtsvækkende meldinger.

 

Rasmus Stoklund siger til Politiken i dag, at han ønsker et markant opgør med Menneskerettighedsdomstolen. Den skal blande sig uden om Danmarks behandling af kriminelle udlændinge, siger han til avisen.

 

Menneskerettighedsdomstolen har flere gange omgjort en dansk domstols afgørelse om udvisning af kriminelle udlændinge.

 

Personer på tålt ophold må i fængsel, indtil de tør rejse hjem til tortur. Menneskerettighedsdomstol skal ikke blande sig i udvisning af kriminelle, siger han. Avisen kriver, at det er et opråb til blandt andre hans eget parti, Socialdemokratiet.

 

Mette Frederiksens pensionsbombe

Tirsdag var det statsminister Mette Frederiksen, som smed en pensionsbombe på Socialdemokratiets sommergruppemøde.

 

Hun meddelte, at hun opsagde velfærdsforlige fra 2006. Det betyder, at hver gang levealderen stiger med et år, så skal pensionsalderen sættes op med et år.

 

Til efteråret stemmer Socialdemokratiet for at hæve pensionsalderen til 70 år. Men så er det slut, siger hun. Men hun siger ikke hvordan.

 

Måske pønser hun på at lave en differentieret pensionsalder: Én for dem med hårdt arbejde og én anden for alle andre.

 

Meldingen har fået stor tilslutning i fagbevægelsen, hos SF og Enhedslisten. Arbejdsgiverne, økonomiske tænketanke og andre er derimod meget kritiske.

 

En af dem er venstremanden Thor Pedersen, der var finansminister da velfærdsforliget blev indført.

 

Han kaldet Mette Frederiksens udspil for “dybt uansvarligt”. Det vil gå ud over arbejdsudbuddet og i det hele taget betyde økonomisk ustabilitet.

 

»Jeg kender mit parti meget dårligt, hvis Venstre ser positivt på det her. Den mulighed eksisterer ikke for et parti, der grundlæggende altid har baseret sin politik på ansvarlighed. Og især økonomisk ansvarlighed,« siger Thor Pedersen, der har knap 40 års aktiv tjeneste i partiet lige fra byrådsmedlem over borgmester til folketingsmedlem, minister og formand for Folketinget indtil 2011, skriver Jyllands-Posten.

 

Meget tyder på, at de tre regeringspartier nu hver for sig prøver at markere sig. Det er for tidligt at sige, hvad konsekvensen bliver. Men det kan være begyndelsen til enden for SVR-regeringen.

 





Source link